Ευρώπη: Θα συνεχιστούν οι υψηλές τιμές σε καύσιμα και ενέργεια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι τιμές θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για αρκετό καιρό δηλώνουν αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες, όσο η Ελλάδα δε φαίνεται να μειώνει τη σχετική φορολογία.

Η εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έρχονται ως αποτέλεσμα των περιορισμών της πανδημίας του κορονοιού Covid 19 και παρά τα τεράστια κέρδη που βλέπουν οι εταιρίες πετρελαίου, το βάρος πέφτει στους καταναλωτές που έρχονται αντιμέτωποι με πολύ υψηλές τιμές τόσο στα καύσιμα, όαο και στη θέρμανση αλλά και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε δηλώσεις τους υψηλά ιστάμενα μέλη εταιριών όπως η TotalEnergies και της BP αναφέρουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υψηλές, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BP Bernard Looney να αναφέρει ότι οι υψηλές τιμές ίσως κρατήσουν και χρόνια – παρά το γεγονός ότι ο κολλοσός αναφέρει τα υψηλότερα κέρδη τρου εδώ και 8 χρόνια, κάτι ολοφάνερο από τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι και αυτοί απαισιόδοξοι για την πορεία των τιμών, με τον Επίτροπο Οικονομικών Paolo Gentiloni να δηλώνει ότι οι τιμές ίσως παραμείνουν υψηλές “μέχρι και το καλοκαίρι και μετά από αυτό ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί με μετριασμό των τιμών της ενέργειας και χαλάρωση στην προμήθεια αυτών”.

Οι κυβερνήσεις ωστόσο προβλέπουν την ύπαρξη ειδικών επιδοτήσεων για να ελαφρύνουν τους καταναλωτές από την πίεση που τους ασκείται, επομένως, μιας και αρκετές χώρες της Ευρώπης έχουν ξεκινήσει αντίστοιχα προγράμματα, περιμένουμε κάτι αντίστοιχο να συμβεί και στη χώρα μας, αφού για την ώρα η Ελλάδα αποτελεί “εξαίρεση από τον κανόνα”.

Με πληροφορίες από 4troxoi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...

Θεσσαλονίκη – Fly Over: Τώρα (και) οσμή σκανδάλου για ένα αχρείαστο έργο

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος...

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...
Διαφήμιση