Σήμερα ψηφίζεται από την αντιπολίτευση η πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στη Βουλή ψηφίζεται σήμερα η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σύμφωνα με το δικαίωμα που χορηγήθηκε στην αντιπολίτευση μετά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση.

«Ναι» στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισαν εγκαίρως ότι θα ψηφίσουν ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ενώ χθες και το ΚΙΝΑΛ σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας οριστικοποίησε την εξαρχής θετική θέση που είχε διατυπώσει. Έτσι, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να συγκεντρώσει 141 ψήφους, τη στιγμή που απαιτούνται 120. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει 86 βουλευτές, το Κίνημα Αλλαγής 22, το ΚΚΕ 15, η Ελληνική Λύση 10 και το ΜέΡΑ25 8.

Διόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται ότι η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από πολλές αναβολές θα γίνει την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Παρίσι για την διεθνή διάσκεψη που οργανώνει η γαλλική προεδρία για τη Λιβύη. Έτσι δεν θα αναγκαστεί να απαντήσει στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί, ενώ αργά το απόγευμα θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία. Το μεσημέρι παρέμβαση αναμένεται να κάνει από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να υπογραμμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε την ευκαιρία ώστε, επικαλούμενος επιχειρήματα κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», να προωθήσει αφειδώς πρωτοφανούς ύψους χρηματοδότηση προς τα ΜΜΕ – περί τα 42 εκατομμύρια ευρώ – και μάλιστα «fast track» με πλήρως αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς αντικειμενικά, μη πολιτικά, κριτήρια (απευθείας διαπραγμάτευση, χωρίς δημοσίευση, πρόσκληση διάρκειας λίγων ημερών κλπ). 

Έτσι, θα υπογραμμίσει την ανάγκη να να εξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει απειλήσει – παραβιάζοντας ωμά το Σύνταγμα – ότι αν δεν γίνει δεκτή η δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής που θα ερευνήσει τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ από το 2015, θα προχωρήσει στη σύσταση άλλης, δεύτερης εξεταστικής επιτροπής.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θα πει όχι η Ελλάδα αν της ζητηθεί συνδρομή στην επίθεση κατά του Ιράν;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει...

Πολάκης σε Άδωνι για το φάρμακο URSOFALK: Λύσε το θέμα και άσε τα ντιλαρίσματα

Επανήλθε στην υπόθεση της έλλειψης του φαρμάκου URSOFALK, ο Παύλος...
Διαφήμιση