Ριζικές ανατροπές στα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

ΜΕΓΑΛΕΣ ανατροπές στους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλούν η παταγώδης αποτυχία στη διαχείριση της εφιαλτικής πανδημίας, η ενεργειακή κρίση, το κύμα αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα και η έκρηξη των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα λουκέτα εξαιτίας της δραματικής πτώσης του τζίρου.

Τα σωρευμένα προβλήματα αποτελούν ασύμμετρη απειλή για την κυβέρνηση, με κίνδυνο να καούν οι στρατηγικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ισχυρούς κλυδωνισμούς ενώ άρχισαν να εκδηλώνονται με έντονο τρόπο τα σημάδια φθοράς στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην εικόνα του πρωθυπουργού. Στο μέτωπο της εφιαλτικής πανδημίας, οι κατοχικές ουρές των πολιτών έξω από τα ιδιωτικά και δημόσια Κέντρα Υγείας αποκαλύπτουν το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας.

Σε μία περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα ύψη, οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να κρατήσουν ανοιχτά τα ιδιωτικά και τα δημόσια Κέντρα Υγείας, την περίοδο των εορτών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει οργή στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που περίμεναν υπομονετικά για ώρες να εξασφαλίσουν ένα τεστ. Το αφήγημα της διαχείρισης του πρώτου κύματος κορωνοϊού, το οποίο εργαλειοποίησε η κυβέρνηση, κατέληξε σε μπούμερανγκ μετά την παταγώδη αποτυχία των κρατικών Υπηρεσιών να ανταποκριθούν στις ανάγκες που δημιούργησε το τέταρτο κύμα και η μετάλλαξη Όμικρον.

Ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Με τα ημίμετρα που εφαρμόζει, ο τζίρος μειώθηκε ακόμη και στο 80%, με αποτέλεσμα οι τέσσερις στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης, καφέ και διασκέδασης να βρίσκονται στα πρόθυρα λουκέτου.

Το κράτος αδιαφορεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίοι να βρίσκονται στα κάγκελα. Η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους αποτελεί χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Το κόστος του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος έχει φτάσει στα ύψη και ήδη το ένα τρίτο των λογαριασμών βρίσκονται σε καθυστέρηση γιατί οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Η ακρίβεια τσακίζει τα εισοδήματα των μισθωτών, με τα βασικά καταναλωτικά είδη να έχουν αυξηθεί κατά 15% με 20% ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο κύμα ανατιμήσεων.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και να προστατεύουν τους καταναλωτές. Ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης σε μία σειρά από επικίνδυνα αδιέξοδα προκαλεί φθορά στη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να «καεί» το στρατηγικό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές.

Η προσφυγή στις κάλπες είναι πλέον υψηλού ρίσκου και η περιβόητη αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός. Το μόνο που απομένει είναι ο ανασχηματισμός αλλά ενδεχόμενες αλλαγές κορυφαίων υπουργών μπορεί να πυροδοτήσουν γκρίνια και εσωστρέφεια, με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η φθορά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: kontranews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο τουλάχιστον κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Ανδρουλάκης: Προεκλογική εκστρατεία με θέματα ασφάλεια, ακρίβεια, υγεία και… debate

*Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου - Προεκλογική εκστρατεία με ατζέντα εθνικών...

Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο της Σούδας, εκκενώθηκε ο οικισμός 

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική περιοχή κοντά στον ναύσταθμο της...
Διαφήμιση