Ρένα Δούρου: “Τρομάζουν οι επιδόσεις κυβέρνησης και Πατούλη στα θέματα ισότητας φύλων” (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κυβέρνηση και ο Περιφερειάρχης μοιάζει να επαναφέρουν το όραμα των ναζί για τις γυναίκες “κουζίνα, παιδιά, εκκλησία”

«Ο κ Πατούλης, με την συμμετοχή του ξανά σε συνέδριο που ενοχοποιεί με όρους σκοταδισμού τις γυναίκες για το δημογραφικό, γίνεται υπότροπος και η κυβέρνηση σιωπά», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ¨Δύναμη Ζωής¨, Ρένα Δούρου. 

«Όταν είδα την αφίσα της σημερινής εκδήλωσης που διοργανώνει η Σχολή Γονέων, το  Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ένιωσα θυμό και απογοήτευση.  Δεν είναι δυνατόν το 2021 να πρέπει να επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα. Μετά από τόσους αγώνες και προσπάθειες να πρέπει να εξηγούμε ότι το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των σωμάτων δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, ότι οι γυναίκες δεν είμαστε αναπαραγωγικές μηχανές, ότι δεν μπορούν να μας ορίζουν ακόμα πατριαρχικές και σεξιστικές αντιλήψεις που παραπέμπουν σε σκοταδισμό και οπισθοδρόμηση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ενημερωτική αφίσα της εκδήλωσης, απεικονίζονται δύο φωτογραφίες δύο ανδρών, η μια του περιφερειάρχη και η άλλη ενός καθηγητή, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βάλουν στη θέση τους τις γυναίκες. Δηλαδή να μας εξηγήσουν τι κάνουμε λάθος, γιατί δεν αποκτούμε εγκαίρως παιδιά και ουσιαστικά ότι φταίμε εμείς για το δημογραφικό. Σύμφωνα με την αφίσα, εμείς οι γυναίκες αγνοούμε την επιστημονική πραγματικότητα και πρέπει κάποιοι άντρες να μας την εξηγήσουν. 

Υπενθυμίζω, ο κ περιφερειάρχης, εκτός από πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να εξηγήσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του αυτήν την απαράδεκτη στάση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρωτοβουλίες που είχαμε κάνει εμείς ως διοίκηση της περιφέρειας Αττικής. Να φέρουμε δηλαδή την Αττική στην πρωτοπορία των αγώνων για τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών.  

Ως διοίκηση της Περιφερειακής αρχής, είχαμε κάνει πολλή δουλειά για την προώθηση των έμφυλων δικαιωμάτων. Στηρίξαμε μονογονεϊκές οικογένειες και κακοποιημένες γυναίκες. Χρηματοδοτήσαμε δομές, κέντρα και προγράμματα και μοιάζει τώρα η Περιφέρεια να επιστρέφει στα γνωστά τρία K στα γερμανικά, στο όραμα των ναζί για τις γυναίκες. Κουζίνα, παιδιά, εκκλησία. Αυτό δεν αφορά μόνο τον κ Περιφερειάρχη αλλά και την κυβέρνηση που αυτή τη φορά επιλέγει τη σιωπή και τη συναίνεση κάτι διόλου απίθανο, αν κρίνουμε από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην ισότητα και στο τι έχει κάνει τα τελευταία δυο χρόνια. 

Πραγματικά οι επιδόσεις της κυβέρνησης στα θέματα ισότητας μας τρομάζουν. Αυτό που βλέπουμε να γίνεται είναι μία προσπάθεια εισαγωγής του πνεύματος του “ορμπανισμού” και στην πατρίδα μας. 

Θυμίζω, ο κ Μητσοτάκης είχε δώσει συνέντευξη στο BBC δικαιολογώντας για το ότι η κυβέρνηση περιλαμβάνει ελάχιστες γυναίκες, λέγοντας ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική.

Ακόμα και ο τίτλος της υφυπουργού που αντικατέστησε την Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, τα λέει όλα από μόνος του. Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικών Υποθέσεων Αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας. Αυτό είναι ολόκληρο πρόγραμμα και φιλοσοφία. Η ίδια η υφυπουργός κ Συρεγγέλα, είχε κάνει την περίφημη δήλωση, υποτιμώντας προκλητικά το θέμα των γυναικοκτονιών επιχαίροντας μάλιστα ότι η χώρα μας δεν έχει γίνει ακόμα Μεξικό η Βενεζουέλα, κάτι που διαψεύδεται δυστυχώς από την ίδια την πραγματικότητα». 

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση