Π. Παπανικολάου: Fake news η νοσηλεία ασθενών με Covid σε ιδιωτικές κλινικές (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Οι κλινικάρχες όπως και πέρυσι, χρησιμοποιούν τα κριτήρια που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας για την  νοσηλεία ασθενών με Covid σε ιδιωτικές κλινικές και βρίσκουν προσχήματα προκειμένου να μην νοσηλεύσουν κανέναν ασθενή», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Πάνος Παπανικολάου. 

«Το δήθεν σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από τις ιδιωτικές κλινικές, είναι fake news, γιατί όπως διαπιστώσαμε εχθές, σε πολλά νοσοκομεία υπήρχαν δεκάδες ασθενείς που δεν έβρισκαν κρεβάτι ΜΕΘ και παραμένουν ακόμα και σήμερα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Για παράδειγμα στο νοσοκομείο της Νίκαιας, 26 ώρες μετά την ολοκλήρωση της εφημερίας, έχουν απομείνει στα ΤΕΠ ακόμα δέκα ασθενείς, που δεν βρίσκουν κρεβάτι γιατί οι ιδιωτικές κλινικές δεν πήραν κανέναν. 

Σύμφωνα με τα κριτήρια εισαγωγής από δημόσιο νοσοκομείο σε ιδιωτικές κλινικές που ορίζει το εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου κ Κωτσιόπουλος, οι ασθενείς που χρήζουν νοσηλεία είναι αυτοί που δεν έχουν συμπτώματα σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν σε ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, καθώς και χειρουργικοί ή νεφρολογικοί ασθενείς. Αυτό εκμεταλεύονται οι ιδιωτικές κλινικές και προβάλλουν προσκόματα με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεται η ίδια κοροϊδία που ζήσαμε την άνοιξη του 21, όπου νοσηλεύθηκαν ελάχιστοι ασθενείς και μάλιστα αυτοοί που ήταν έτοιμοι για εξιτήριο. Τα εξιτήρια ξέρουμε να τα γράφουμε και εμείς, δεν χρειάζεται να τα στείλουμε στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη βέβαια είμαστε σε χειρότερη κατάσταση γιατί είναι εκτός μάχης τα στρατιωτικά νοσοκομεία. 

Το Υπουργείο Υγείας για μια ακόμη φορά με τις συγκεκριμένες κινήσεις εκτίθεται. Ο Υπουργός κ Πλεύρης είχε δεσμευτεί δημόσια πολλές φορές ότι δεν θα είχαν μείνει καθόλου εμβολιαστικά ιατρεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία και ότι θα είχαν πάει εκεί που έπρεπε να είναι, δηλαδή στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τώρα δυστυχώς βλέπουμε να κλείνει ένα ολόκληρο Παιδιατρικό νοσοκομείο και άλλα να λέει το μεσημέρι η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, άλλα η κ Γκάγκα και άλλα ο κ Θεμιστοκλέους στην τηλεόραση, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει αν τελικά το Παίδων Πεντέλης θα εφημερεύει και αν θα κάνει τακτικά ιατρεία και εισαγωγές.  

Σημειώνεται ότι το Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες όλης της Ανατολικής Αττικής από το Λαύριο μέχρι τον Ωρωπό, της Εύβοιας, της Βοιωτίας, των  Κυκλάδων και της Φθιώτιδας και είναι τελείως ακατανόητο αλλά και ανόητο μάλλον, την ίδια μέρα που άνοιξαν τα σχολεία και ανακοινώνονται επίσημα από το Υπουργείο Υγείας 16.000 κρούσματα, την ίδια μέρα να αναστέλλει τη λειτουργία του, ένα από τα τρία  παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Επίσης το Υπουργείο Υγείας και ο κ Πλεύρης εκτίθεται για το ότι είχε δεσμευτεί κατ επανάληψη, ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα μετατρεπόταν σε μονοθεματικό νοσοκομείο και βλέπουμε πάλι το Σισμανόγλειο να μετατρέπεται ξανά και δια της βίας σε μονοθεματικό νοσοκομείο δίνοντας άρον άρον εξιτήρια σε ασθενείς άλλων παθήσεων. Φημολογείται ότι το ίδιο θα γίνει και με το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. 

Επιπλέον εκτίθενται όλοι όσοι μιλάνε για ήπια παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον και για τέλος της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας ανέφερε ότι είναι αφελείς όσοι νομίζουν ότι σε λίγες μέρες θα τελειώσει η πανδημία. Αρκεί να δούμε τι γίνεται σε χώρες που είναι επιδημιολογικά περίπου 15 μέρες πιο μπροστά στη διασπορά της Όμικρον, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο που ανακοινώνει επίσημα από τις 25 Δεκεμβρίου εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων, όπως επίσης και την ανησυχία των αμερικανών επιστημόνων για την κατακόρυφη αύξηση των παιδιατρικών νοσηλειών με Covid. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, σε ποια επιστημονικά δεδομένα βασίζονται αυτά που ακούμε». 

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση