Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό ρωσική κατοχή το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το θρίλερ που ξεκίνησε με ανταλλαγή πυρών και μάχες γύρω από την περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια που προξένησε φωτιά στον έναν σταθμό και έθεσε σε συναγερμό τους πάντες λίγο μετά το ξημέρωμα έληξε υπερ των Ρώσων που αφού επέτρεψαν στις πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν και να κατασβέσουν τη φωτιά τελικώς κατέλαβαν το εργοστάσιο που είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα νωρίτερα οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιστη της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν στο πυρηνικό εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας πυρκαγιά σε κτίριό του. Η φωτιά κατασβέστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Αlert από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε πως η ραδιενέργεια δεν είναι πάνω απο τα επιτρεπτά όρια και εξέπεμψε SOS για την κατάσταση. Ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, ζήτησε από τις ρωσικές και τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια.

«Ο γενικός διευθυντής Γκρόσι απηύθυνε έκκληση για άμεσο τερματισμό της χρήσης (στρατιωτικής) βίας στο Ενερχοντάρ και ζήτησε από τις στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν εκεί να αποφύγουν τις εχθροπραξίες κοντά στον πυρηνικό σταθμό», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Πηγή: politicus.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...
Διαφήμιση