Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συναντηθούν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την προϋποθεση η συνάντησή τους να είναι καλά προετοιμασμένη για να παράξει αποτελέσματα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τη μετάφραση όσων είπε ο Πεσκόφ και αναπαράγει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι φράσεις που χρησιμοποίησε για την πιθανότητα συνάντησης ήταν «πιθανή» ή «δεν αποκλείστηκε».

«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Θεωρητικά, είναι πράγματι δυνατό» είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας την παρατήρηση του εκπροσώπου του τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν ότι μια συνάντηση μεταξύ Ρώσου και Ουκρανού προέδρου μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ομόλογό του είχε δηλώσει πως υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές στη πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

Οικονομικός πόλεμος

«Ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει εναντίον της χώρας μας δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε κάτι», είπε επίσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Η οικονομία μας υφίσταται ένα σοκ τώρα και υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, θα ελαχιστοποιηθούν», είπε επίσης.

Οι προϋποθέσεις για συνάντηση

Ταυτόχρονα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι «οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί πρέπει να προλειάνουν το έδαφος για να διασφαλίσουν ότι οι πρόεδροι δεν θα συναντηθούν μόνο για χάρη της διαδικασίας και μιας συνομιλίας, αλλά θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για επιτύχει αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστική, έχει διατυπωθεί και τεθεί υπόψη των Ουκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

«Ένας πραγματικός Ρώσος δεν ντρέπεται ποτέ να είναι Ρώσος», είπε επίσης ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για ένα σύνθημα «ντρέπεται να είμαι Ρώσος» που κάποιοι είχαν επαναλάβει τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας.

«Αν κάποιος λέει τέτοια πράγματα, τότε απλώς δεν είναι Ρώσος», είπε ο Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ είπε ότι τα αντιρωσικά αισθήματα αυξάνονται επικίνδυνα στη Δύση και είπε ότι ελπίζει οι δυτικοί ηγέτες να σταματήσουν να υποκινούν μια τέτοια ρωσοφοβία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά την «άκαρπη» συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα την Πέμπτη, δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν αρνήθηκε ποτέ να πραγματοποιήσει επαφές, αλλά όχι να γίνουν απλώς για να γίνουν.

«Δεν μπορεί να γίνει συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι απλά και μόνο για να γίνει. Ο Πούτιν θα είναι παρών όταν υπάρχει μια σοβαρή βάση διαπραγμάτευσης» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της Ε.Ε. για Κόσοβο – Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ στην απόφαση ένταξης...

Υποψηφιότητα – έκπληξη από τη Νέα Αριστερά: Η συγγραφέας Μάρω Δούκα στο ευρωψηφοδέλτιο

Η πολυβραβευμένη πεζογράφος Μάρω Δούκα θα είναι υποψήφια ευρωβουλεύτρια...

ΕΣΥ: Σε τραγική κατάσταση τμήματα νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας

*Της Ευγενίας Χατζηγεωργίου - Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει...

Τσίπρας: «Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι σωστή πλευρά της ιστορίας»

Απολύτως ξεκάθαρος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον...
Διαφήμιση