Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών – Τελευταίες εξελίξεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η ένταση και οι σκληρές φραστικές επιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι το νέο δεδομένο στον πόλεμο της Ουκρανίας την ώρα που οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται όπως και ο εφιάλτης των αμάχων. Οι ομάδες διαπραγμάτευσης Κρεμλίνου και Κιέβου αν και φάνηκε ότι έχουν κάνει ένα πρώτο δειλό βήμα για θέσουν επί τάπητος συγκεκριμένες προτάσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους.

Την ίδια στιγμή οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν διασωθέντες από την επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης όπου είχαν βρει καταφύγιο περίπου 1.000 γυναίκες και παιδιά. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απολογισμός για αριθμούς απωλειών και διασωθέντων.

Τουλάχιστον ένας νεκρός και τρεις τραυματίες στο Κίεβο από πύραυλο που καταρρίφθηκε το πρωί σε κατοικημένη περιοχή. O Ζελένσκι μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο εμφανίστηκε βέβαιός οτι η Ουκρανία θα ενταχθεί στην ΕΕ και κάλεσε τον Σολτς να ξαναδώσει στη Γερμανία ηγετικό ρόλο για να σταματήσει τον πόλεμο. Οργισμένη αντίδραση Κρεμλίνου για τη δήλωση Μπάιντεν ότι ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου.

Πούτιν: Οι κυρώσεις της Δύσης δημιούργησαν προβλήματα αλλά και ευκαιρίες

Στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του για την όγδοη επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Μόσχα.

Αν και αναγνώρισε ότι οι κυρώσεις είχαν προκαλέσει προβλήματα, ο Ρώσος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι ταυτόχρονα «δημιουργούν ευκαιρίες» για επιχειρήσεις οι οποίες πλέον «δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν».

Μακρόν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα οδηγήσει σε κρίση τροφίμων σε Αφρική και Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, δηλαδή δύο εκ των χωρών με τη μεγαλύτερη γεωργική παραγωγή στον κόσμο, θα οδηγήσει πιθανότητα σε μια κρίση τροφίμων κατά τους επόμενους 12 – 18 μήνες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Τουλάχιστον 21 νεκροί σε ρωσική επίθεση κοντά στο Χάρκοβο

Τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού σκότωσαν τουλάχιστον 21 ανθρώπους και τραυμάτισαν 25 την Πέμπτη στην πόλη Μερέφα, κοντά στην πολιορκημένη πόλη Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η περιφερειακή εισαγγελία.

«Ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε πυροβολικό στην πόλη Μερέφα στην περιοχή του Χάρκοβο γύρω στις 03:30 (01:30 GMT) την Πέμπτη. Ένα σχολείο και ένα πολιτιστικό κέντρο καταστράφηκαν. 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν, 10 εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση», ανακοίνωσε η εισαγγελία της περιοχής του Χάρκοβο στον λογαριασμό της στο Facebook.

Νωρίτερα είχε γίνει αναφορά για επίθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης χωρίς να υπάρχουν θύματα.

*Πληροφορίες από avgi.gr & tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση