Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα εφιαλτική νύχτα – Οι Ρώσοι σφυροκοπούν Κίεβο & Χάρκοβο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων, ενόψει του β’ γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη. Κατάπαυση πυρός ζητά ο Ζελένσκι.

Η έκτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία έμελλε να είναι η πιο σκληρή μετά τη ρωσική εισβολή της Πέμπτης (24/2), την ώρα που αρκετές περιοχές βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο και οι μεγαλύτερες πόλεις εξακολουθούν να βομβαρδίζονται.

Το βράδυ της Τρίτης ο ρωσικός στρατός κατάφερε να εισβάλλει στη Χερσώνα, ωστόσο, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να αντιστέκονται παρά τη ρωσική εισβολή, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, Βαντίμ Ντενισένκο, ελέγχουν ακόμη το κτίριο της τοπικής διοίκησης.

Από τις σφοδρές επιθέσεις δεν γλίτωσε πρίν το βράδυ ούτε η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, με τον πύργο τηλεόρασης στην περιοχή Μπάμπι Γιαρ στο Κίεβο να μπαίνει στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων και τις ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να δηλώνουν πως κατά τον βομβαρδισμό πέντε άτομα σκοτώθηκαν και το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών να αποκαλεί τη Ρωσία “βάρβαρη”.

Νωρίτερα χθές, πύραυλοι είχαν πλήξει την καρδιά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ από τους βομβαρδισμούς σε κεντρικά γραφεία της περιφερειακής κυβέρνησης σκοτώθηκαν 18 τουλάχιστον πολίτες και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε πως ο ρωσικός στρατός θα βομβαρδίσει υποδομές των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας στο Κίεβο και κάλεσε τους αμάχους που ζουν κοντά να φύγουν από αυτές τις τοποθεσίες.

“Για τον τερματισμό των κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας κατά τεχνολογικών υποδομών της SBU (υπηρεσία ασφαλείας) και του κύριου κέντρου της Μονάδας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στο Κίεβο.

Καλούμε τους κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κανασένκοφ.

Κατάπαυση πυρός ζητά ο Ζελένσκι πριν τον β’ γύρο των διαπραγματεύσεων

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθές ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει ουκρανικές πόλεις ώστε να καταστεί δυνατή η έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών για την κατάπαυση πυρός, καθώς ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών απέφερε ελάχιστη πρόοδο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε capital controls

Μέτρα ελέγχου κεφαλαίου (capital controls) για να σταματήσει την έξοδο ξένων επιχειρήσεων από τη χώρα ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, σε απάντηση των αυστηρών κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Μακρόν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας, με αντικείμενο την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας για το πρωί της Τετάρτης, για τρίτη φορά αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την περασμένη Πέμπτη.

Ο Μακρόν, η χώρα του οποίου ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τρέχον εξάμηνο, πολλαπλασιάζει τις διπλωματικές ενέργειες και τις επαφές του επιδιώκοντας να βρει μια λύση στην κρίση αυτή. Νωρίτερα σήμερα μίλησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Ινδίας, της Ιαπωνίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Φινλανδίας και της Λιθουανίας.

*Πληροφορίες από το news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...

Θεσσαλονίκη – Fly Over: Τώρα (και) οσμή σκανδάλου για ένα αχρείαστο έργο

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος...

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...
Διαφήμιση