Πόλεμος στην Ουκρανία: Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου «Moskva»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το καταδρομικό πλοίο Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου, βυθίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής του, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του λόγω βλάβης στο κύτος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς από την έκρηξη πυρομαχικών. Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε», αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργείου, όπως μετέδωσε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, το Moskva βυθίστηκε ενόσω έπλεε με κατεύθυνση το λιμάνι της Σεβαστούπολης. Η είδηση επιβεβαιώνεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο αναφέρει ότι το πλοίο έπλεε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς είχε ξεσπάσει καταιγίδα.

Τη νύχτα της 14ης Απριλίου, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι στο καταδρομικό Moskva εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν πυρομαχικά. Το καράβι εκκενώθηκε πλήρως.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν, ακόμη, εξακριβωθεί.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι προκάλεσε τη ζημιά στο καταδρομικό Moskva. Πιστεύουμε ότι έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Η εκτίμησή μας είναι ότι εξακολουθεί να φαίνεται να δίνει μάχη με πυρκαγιά στο πλοίο. Δεν γνωρίζουμε όμως την έκταση της ζημιάς. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για απώλειες στο πλήρωμά του. Και δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ακόμα τι προκάλεσε αυτή τη ζημιά», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το κυριότερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Moskva («Μόσχα»), υπέστη «σοβαρές ζημιές» αφού ανατινάχθηκε μέρος των πυρομαχικών στο κατάστρωμά του έπειτα από πυρκαγιά, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Μόσχα ανέφερε ότι το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου απομακρύνθηκε και ελήφθησαν μέτρα για τη ρυμούλκηση του καταδρομικού προς το λιμάνι.

Η νότια στρατιωτική διοίκηση του στρατού της Ουκρανίας είχε ήδη ανακοινώσει ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό «Moskva» με αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, προκαλώντας του μεγάλες ζημιές, ενώ πρόσθεσε ότι η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει αρχίσει να βυθίζεται.

Ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε η βύθισή του.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση