Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά Μπογδάνου – Ζητούν τη διαγραφή του

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με την οποία αναπαρήγαγε άρθρο του site, meaculpa.gr, το οποίο ανήκει στη σύζυγό του και το οποίο φιλοξενούσε λίστα με ονόματα νηπίων, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και του γραμμέτα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

Σάλο έχει προκαλέσει η αναπαραγωγή άρθρου του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από το site της συζύγου του, meaculpa.gr, το οποίο φιλοξενούσε λίστα με τα ονόματα παιδιών νηπιαγωγείου (στη φωτογραφία υπήρχε και το όνομα της νηπιαγωγού), η οποία είχε ως στόχο ν’ αναδείξει το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα».

ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές, να τον διαγράψει

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, χαρακτηρίζοντας την ιστοσελίδα meaculpa.gr ως «ακροδεξιά».

«Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας.

Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

ΚΚΕ: Κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιές

Βαριές πολιτικές ευθύνες για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο αποδίδει στη Νέα Δημοκρατία το ΚΚΕ, με αφορμή τη δημοσίευση της λίστας ονομάτων νηπίων από το meaculpa και την αναδημοσίευσή της από τον βουλευτή.

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή την αδιανόητη κίνηση της ιστοσελίδας meaculpa να δημοσιεύσει τα ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου της Αθήνας.

«Τελευταίο κρούσμα», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, «η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτή τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα». «Ειδικά γι’ αυτή τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις» συμπληρώνει.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΜέΡΑ25: Αναμένουμε τη διαγραφή κι απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου

Και το ΜέΡΑ25 ζητά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, κάνοντας λόγο για φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα.

Αναλυτικά:

«Ανάρτηση της σελίδας meaculpa.gr, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: «σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα.

Μετά την κατακραυγή μέχρι και η σελίδα κατέβασε τις ρατσιστικές αυτές λίστες της ντροπής, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, ότι έκανε αλλαγές στο δημοσίευμα, αλλα αυτό δεν εμπόδισε τον Κυβερνητικός Βουλευτής να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις δημοσιογράφους και πολίτες, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι λίστες (που αρκετοί χρήστες έχουν φωτογραφίσει και αποθηκεύσει) δεν δημοσιεύτηκαν.

Φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος «σοκαρισμένος» με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπειαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγήτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά την στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως «φιλελεύθερης παράταξης»; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε την διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ».

ΚΙΝΑΛ: Ανεξάντλητη η ανοχή του κ. Μητσοτάκη στα επαναλαμβανόμενα «λάθη» του κ. Μπογδάνου

Το ΚΙΝΑΛ δεν είχε βγάλει ανακοίνωση σχετικά για το ζήτημα. Τοποθετήθηκε, όμως, σχετικά ο Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος έκανε λόγο για ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Φαίνεται ότι η ανοχή του Πρωθυπουργού προς τα επαναλαμβανόμενα λάθη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είναι ανεξάντλητη», έγραψε χαρακτηριστικά στο προσωπικό του προφίλ στο twitter.

Του Μανώλη Καλουδά στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ανταπόκριση από το Columbia / Ένα Πανεπιστήμιο ενάντια στο κατεστημένο όπως και το 1968

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης υπέρ του...

Λευκός Οίκος: Απαιτεί από το Ισραήλ απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Απαντήσεις από τις ισραηλινές αρχές ζητά ο Λευκός Οίκος...

Ευρωλίγκα: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 77-75, πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα (highlights)

Ο Ολυμπιακός «διάβασε» άψογα το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, «αρπάζοντας»...
Διαφήμιση