Πυρκαγιές: Παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού – Τι λένε οι οι πληροφορίες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού Γιώργος Κουμεντάκης και ενώ σήμερα έγινε σύσκεψη που μεταξύ άλλων διερευνούσε τυχόν ευθύνες στο χειρισμό των ελικοπτέρων Σινούκ στις καταστροφικές πυρκαγιές. Είναι ασαφές ακόμα εάν του ζητήθηκε η παραίτηση ή τον οδήγησαν δια της πλαγίας οδού.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, η υποβολή παραίτησης του Διοικητή Αεροπορίας Στρατού, η οποία προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά, αλλά και αμφιβολίες σχετικά με τη διαχείριση αυτής της κρίσης στη χώρα μας με τις τεράστιες πυρκαγιές.

Καταρχάς είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ να μεθοδεύει αυτή την περίοδο και να ωθεί έγκριτους και αρίστους αξιωματικούς σε αποστρατεία. Αυτοί οι ίδιοι πριν από πέντε μήνες τον προήγαγαν και τον τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση που τότε τον θεωρούσαν καλό…….

Εκτός αυτού η αποστρατεία του συγκεκριμένου αξιωματικού βασικά είναι παραδοχή του υπουργείου, αλλά και ολόκληρης της Κυβέρνησης ότι πραγματικά κάτι δεν πήγε καλά και υπήρχε πρόβλημα με τα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, γιατί πάντα σε αυτού του είδους τις φωτιές ενεργούσαν 3 έως 4 Σινούκ, ενώ στη συγκεκριμένη είδαμε μόνο ένα.

Επιπρόσθετα αφού κατ’ ουσία ώθησε η υπηρεσία σε αποστρατεία τον διοικητή της αεροπορίας στρατού, προφανώς για τις πολύ μικρές διαθεσιμότητες σε Σινούκ και NH 90, θα έπρεπε σε αυτό το πλαίσιο να εξετάσει και να αντιδράσει αναλογικά και σε ένα άλλο μεγάλο αριθμό ανωτάτων οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη λειτουργία της συντήρησης (τεχνικό), την προμήθεια ανταλλακτικών και υλικών για τη συντήρηση και επισκευή των ελικοπτέρων (υπηρεσία υλικού πολέμου) αλλά και την καθημερινή παρακολούθηση της διαθεσιμότητας αυτών των πολύ σημαντικών για επιχειρησιακούς αλλά και για κοινωνικούς ρόλους ελικοπτέρων (κλάδος επιχειρήσεων, προϊστάμενοι σχηματισμοί που παρακολουθούν τα ελικόπτερα, αλλά και ο επιτελάρχης του ΓΕΣ).

Υπεύθυνοι είναι και οι αρχηγοί των επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ οποίοι θα όφειλαν να έχουνε τα ελικόπτερα σε πλήρη ενεργοποίηση και εφόσον δεν μπορούσαν για λόγους που τους υπερβαίνουν θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ή μήπως το είχαν κάνει…. Δεν είναι δυνατόν να θυσιάζεται ένας εμπειρότατος και άριστος αξιωματικός σαν την Ιφιγένεια για να διαγραφούν λάθη και αστοχίες όλων των υπολοίπων και είναι πολλοί ή να δικαιολογηθεί η κυβέρνηση που προσπάθησε να εμπλέξει το στρατό μετά την 4η μέρα της καταστροφής.

Πληροφορίες από ieidiseis.gr & avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση