Πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής – Συνεχείς αναζωπυρώσεις, καίγονται σπίτια και οχήματα – Καθυστερημένα το μήνυμα από το 112

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τραγική είναι η κατάσταση στη Σταμάτα καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον δήμο Διονύσου -συγκεκριμένα στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης- μαίνεται, εκτός ελέγχου, και έχει ήδη κατακάψει αρκετά σπίτια, αυτοκίνητα ενώ έχει προκαλέσει και τεράστια περιβαλλοντολογική καταστροφή.

Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου. Οι καπνοί είναι πυκνοί καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και έχουν εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Αττικής.

Η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, δυστυχώς καθυστερημένα, κάλεσε τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε πως απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους οι κάτοικοι του οικισμού Γαλήνη και όσοι μένουν επί της Διονύσου. Το πύρινο μέτωπο κινείται στα όρια Σταμάτας με Ροδόπολη με κατεύθυνση προς τον λόφο Μουσών στον Διόνυσο.

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε άλλη περιοχή του λεκανοπεδίου, στον Βύρωνα, κοντά στην Καισαριανή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις κοντινές κατοικίες.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...

Συντάξεις: Ανοιχτό από την κυβέρνηση το ζήτημα για αύξηση στα όρια ηλικίας από το 2027

«Ανοιχτό» και «υπό εξέταση» άφησε το ζήτημα για την...
Διαφήμιση