Πρόταση μομφής: Οι χθεσινές παρεμβάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τη φωνή της κοινωνίας εξέφρασαν κατά τη πρώτη ημέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς έθεσαν στην ολομέλεια όλη τη βεντάλια κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα: από τη τραγελαφική διαχείριση της κακοκαιρίας και τους 23.000 νεκρούς της πανδημίας μέχρι την ακρίβεια και τις αθλιότητες στα εργασιακά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να θέσει όλη την ατζέντα αναδεικνύοντας τη προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην αποτυχημένη επιτελική ακινησία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ε. Αχτσιόγλου: Εκφράζουμε τη μομφή της κοινωνίας στην κυβέρνηση”

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μεταφέρει στο Κοινοβούλιο τη μομφή που απευθύνει η ίδια η κοινωνία στην κυβέρνηση», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «απέναντι σε όλα τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτοαναγορεύτηκαν άριστοι, αποδείχθηκαν επιλεκτικά ανίκανοι για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και κατέληξαν επικίνδυνοι».

Ν. Φίλης: Αληθεύει ότι το υπουργείο Παιδείας επέμενε να βρίσκονται μαθητές και εκπαιδευτικοί στους δρόμους την περασμένη Δευτέρα;

Με αίτημα να κατατεθούν τα πρακτικά των κυβερνητικών συσκέψεων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας ξεκίνησε ο Νίκος Φίλης την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στη  συνέχεια, επικαλούμενος πληροφορίες, έθεσε δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις προς την κυβέρνηση.

Πρώτον, αν είναι αλήθεια πως στις κυβερνητικές  συσκέψεις για την κακοκαιρία απουσίαζε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του καυτηρίασε τον ίδιο υπουργό γιατί εμπιστεύθηκε τις διαβεβαιώσεις της Αττικής Οδού, σαν οι εταιρείες που διαχειρίζονται το οδικό δίκτυο να είναι «κράτος εν κράτει».

Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε το υπουργείο Παιδείας: αληθεύει πως ο εκπρόσωπός του στη σύσκεψη της Κυριακής 23 Γενάρη επέμεινε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα, 24;

X. Καφαντάρη: Διεθνής διασυρμός της χώρας η διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη  «στήνει», πρόχειρα και επικοινωνιακά,  υπουργεία  όπως το Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, χωρίς οργανόγραμμα και σαφείς αρμοδιότητες, χωρίς σαφές νομοθετικό πλαίσιο και επιλεκτικά αξιοποιεί κάποια άρθρα ενώ οι συνέπειες των ακραίων φαινομένων επελαύνουν, με σοβαρές συνέπειες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές. Γενικά, αντιμετωπίζει το θέμα με προχειρότητα, χωρίς ετοιμότητα, χωρίς σχέδιο, «έτσι χωρίς πρόγραμμα», και «αδιαφορεί» για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...
Διαφήμιση