Πρωταθλητές στην εξαπάτηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Τάσος Παππάς – Λόγω της κακοκαιρίας και των… εξαιρετικών επιδόσεων της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των περισσότερων δημάρχων (και στα τρία επίπεδα η Δεξιά κάνει κουμάντο), πέρασαν σε δεύτερο πλάνο και η πανδημία που υποτίθεται πως τελειώνει, όπως μας έχει πει ο πρωθυπουργός πέντε-έξι φορές μέχρι τώρα με διάφορους λεκτικούς ακροβατισμούς («διανύουμε το τελευταίο μίλι», «γράφουμε τον επίλογο», «καλοκαιρινό μπουρίνι»), αλλά και η υπόθεση της Novartis.

Η «μετακόμιση» των φακέλων δύο σημαντικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας (Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος) στο αρχείο έδωσε την ευκαιρία στους δύο πολιτικούς, στο κόμμα και στην κυβέρνηση να πανηγυρίσουν υποστηρίζοντας ότι αποδείχθηκε και με τη βούλα της… ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ότι υπήρχε καραμπινάτη σκευωρία την οποία οργάνωσαν οι ακροαριστεροί λαϊκιστές σε συνεργασία με επίορκους εισαγγελείς, κουκουλοφόρους μάρτυρες και με τη βοήθεια δημοσιογράφων που είχαν αναλάβει να διασπείρουν χοντρά ψέματα. Στόχος τους ήταν η συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων τους, η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, η υπονόμευση του κράτους δικαίου και ίσως η κατάλυση της φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπως έχει πει η φωνή της κυβέρνησης για άλλο θέμα βεβαίως, ωστόσο η κατηγορία του κολλάει και στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού ως γνωστόν οι προσωρινοί ενοικιαστές του Μαξίμου ήταν αδίστακτοι και είχαν σχέδιο υποδούλωσης των θεσμών.

Οπότε η αλήθεια βγήκε στο φως, οι ιδιοκτήτες της χώρας είναι αθώοι, οι συμμορίτες θα οδηγηθούν στο εδώλιο, σκάνδαλο δεν υπήρχε, κι αν έγιναν κάποιες παρατυπίες φταίνε μερικοί γιατροί. Λήξη συναγερμού λοιπόν. Το φρούριο άντεξε. Οι βάρβαροι επιδρομείς έσπασαν τα μούτρα τους, δεν βρήκαν Εφιάλτες στις τάξεις των υπερασπιστών του τείχους και τώρα θα πληρώσουν για την αποκοτιά τους να τα βάλουν με τους θεματοφύλακες της δημοκρατίας. Ελα όμως που υπάρχουν τα γεγονότα τα οποία δεν γίνεται να κρυφτούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Δεξιάς και του συστήματος που τη στηρίζει. Ας θυμηθούμε μερικά απ’ αυτά:

■ Σε συνέντευξη του στο κανάλι ΟPΕΝ και στην Ελλη Στάη ο Αδωνις Γεωργιάδης ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Η δημοσιογράφος τον διέκοψε για να του υπενθυμίσει την άποψη που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή «είναι σκευωρία, ένα κατασκεύασμα, αλλά δεν σημαίνει, προς Θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis». Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη; «Κατά τη γνώμη μου κάνει λάθος όποιος το λέει». Και στην κόντρα ερώτηση της δημοσιογράφου, «Και ο πρόεδρος του κόμματός σας;», ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε: «Ο οποιοσδήποτε». Μάλιστα. Φαίνεται πως ένας από τους δύο ήταν εκτός γραμμής. Ποιος; Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

■ Ο κ. Γεωργιάδης έχει διατυπώσει και μια ενδιαφέρουσα άποψη στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές». Αλαλα τα χείλη των ασεβών. Η εταιρεία έχει τέτοιες πρακτικές, αλλά, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν τόλμησε να τις εφαρμόσει στην Ελλάδα γιατί οι πολιτικοί που ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ήταν καθαροί σαν γάργαρο νερό και λευκοί σαν γλάροι. Οπότε μη φάτε, έχουμε γλαρόσουπα.

■ Δύο εισαγγελείς (Αγγελής, Ράικου) που αποθεώνονται από την κυβέρνηση επειδή καταγγέλλουν τον Ρασπούτιν ως ενορχηστρωτή παράνομων πράξεων (ο Παπαγγελόπουλος κατά την άποψή τους), έχουν υποστηρίξει με διάφορες αφορμές σε επίσημες αναφορές τους ότι το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και πρέπει να διερευνηθεί εξονυχιστικά, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «την κορυφή του παγόβουνου», όπως έχει επισημάνει ο κ. Αγγελής.

■ Η εταιρεία έχει ομολογήσει ότι χρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους στην Ελλάδα και συμφώνησε με το αμερικανικό Δημόσιο να πληρώσει για αποζημίωση 350 εκατομμύρια δολάρια. Χρημάτιζε μόνο γιατρούς; Στο πάρτι που γινόταν στη χώρα οι πολιτικοί προϊστάμενοι (υπουργοί, γενικοί γραμματείς, σύμβουλοι) δεν είχαν καμία συμμετοχή; Πετούσαν οι μίζες γύρω τους και αυτοί μετρούσαν τα άστρα; Κανένας δεν έβαλε το χέρι του στο μέλι, παρά το γεγονός ότι ήταν απαραίτητη η υπογραφή τους για να ξεκινήσει το αλισβερίσι; Ανίκανοι; Χρήσιμοι ηλίθιοι; Αργυρώνητοι; Ας διαλέξουν.

■ Η κυβέρνηση σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την εταιρεία για τις βλάβες που προκάλεσε στο ελληνικό Δημόσιο; Εχει ζητήσει από τις αμερικανικές αρχές να της στείλουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους; Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με γνωμοδότησή του αναγνωρίζει το σκάνδαλο στην υπόθεση Novartis, υπογραμμίζει πως υπέστη ζημιά το Δημόσιο και ανοίγει τον δρόμο για αγωγές κατά της εταιρείας, αλλά και για διεκδίκηση αποζημιώσεων. Μήπως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει αλωθεί από τους ακροαριστερούς λαϊκιστές και πρέπει να γίνουν εκκαθαρίσεις;

● Ομως δεν τρέχει τίποτα. Οι βουλευτές της Ν.Δ. θα στηρίξουν την κυβέρνηση, τα φιλικά μέσα ενημέρωσης θα βάλουν πλάτη για να μην ενθαρρυνθούν οι κατσαπλιάδες που καραδοκούν και ορισμένοι δημοσκόποι θα βγάλουν γκάλοπ που θα αποθεώνουν τον «Πηνειό της ηθικής».

*Άρθρο στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της Ε.Ε. για Κόσοβο – Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ στην απόφαση ένταξης...

Υποψηφιότητα – έκπληξη από τη Νέα Αριστερά: Η συγγραφέας Μάρω Δούκα στο ευρωψηφοδέλτιο

Η πολυβραβευμένη πεζογράφος Μάρω Δούκα θα είναι υποψήφια ευρωβουλεύτρια...

ΕΣΥ: Σε τραγική κατάσταση τμήματα νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας

*Της Ευγενίας Χατζηγεωργίου - Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει...

Τσίπρας: «Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι σωστή πλευρά της ιστορίας»

Απολύτως ξεκάθαρος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον...
Διαφήμιση