Προϋπολογισμός 2022: Σήμερα ψηφίζεται και αναμένεται αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον της χώρας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, η διαδικασία της ψήφισης του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2022, η οποία επέχει και ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης – H ώρα της αλήθειας σήμερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τα πρόδηλα ψέματα που έχει πει στην υπόθεση της διαχείρισης της πανδημίας αλλά και για τη μη εκλπλήρωση των προεκλογικών του δεσμεύσεων για τον κατώτατο μισθό και την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων και από το μεσημέρι, και μετά, θα ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής του δύναμης, ενώ θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι μέχρι (χθες) το βράδυ, είχαν τοποθετήθηκαν περί τους 200 βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, αλλά και 36 υπουργοί και υφυπουργοί, μεταξύ των οποίων και οι αρμόδιοι υπουργοί: Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, αναπληρωτή Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο.

Oι τόνοι ανέβηκαν μετά την ομιλία του Υπουργού Υγείας ο οποίος με δημιουργικά μαθηματικά παρουσίασε μια στρεβλή εικόνα για τη κατάσταση στις ΜΕΘ. Στον Θ. Πλεύρη απάντησε ο Α. Ξανθός λέγοντας «επαναλαμβάνετε τις ίδιες αλχημείες και κάνετε και κάνετε τις ίδιες ανακρίβειες Επειδή συστηματικά το αποκρύπτετε αυτό: Ξέρετε πόσες κλίνες παρέδωσε η ΝΔ το 2015; Επειδή ξέρετε και δεν το λέτε, θα το πούμε εμείς: 440 ήταν το 2015. Πραγματικά χαμηλό στην ιστορία της εντατικής στη χώρα».

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ψεύτης διότι από βήματος της Βουλής πριν λίγες μέρες είχε πει πως δεν έχει στα χέρια του καμία μελέτη» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη δική του παρέμβαση. Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Δημ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αύξηση του σε διπλάσιο ποσοστό από το ποσοστό ανάπτυξης. «Αν, λοιπόν, κ. Σταϊκούρα δεν αυξήσετε 12% το μισθό τον Ιανουάριο τότε είστε και εσείς ψεύτης, όπως ο κ. Μητσοτάκης». «Έχετε εισάγει τη χώρα στα προεόρτια λιτότητας που θα βαρύνει την κοινωνική πλειοψηφία. Είστε επικίνδυνοι, πρέπει να φύγετε» κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση «βόμβα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σοβαρές υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι μόνο διαπιστώνει...

Σαλπάρουν την Τετάρτη από Κωνσταντινούπολη για την Γάζα με ανθρωπιστική βοήθεια

*Της Άννας Βίγκα - Εκατοντάδες πολίτες από δεκάδες, πάνω...

Νέα Αριστερά / Έντονη κριτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Μητσοτάκη για πληθωρισμό και υποκλοπές

Εμπεριστατωμένη κριτική στον πρωθυπουργό για τη βεβαιότητά του ότι...

«Πακετάρουν» τους S-300 για να τους στείλουν στην Ουκρανία

Τη βαθύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα επιδιώκει...
Διαφήμιση