Προσπάθεια μετατροπής του Ανδρουλάκη σε αντί-Τσίπρα πόλο με στημένες δημοσκοπήσεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Μάκης Κοψίδης – Αγκάλιασαν τον Λοβέρδο και την πάτησαν. Βαρόνοι, δημοσκόποι και βεβαίως ο Μωυσής. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τώρα θα αγκαλιάσουν τον Ανδρουλάκη. Ο στόχος του Μητσοτάκη, διπλός: Από την μία να έχει ένα βολικό  αντίπαλο που λοξοκοιτάει δεξιά  και από την άλλη να ξεφορτωθεί τον ενοχλητικό Τσίπρα. Είναι ενδιαφέρον ότι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν. Δημοσιογραφικοί παπαγάλοι, τηλεοπτικές εκπομπές αγιογραφούν τον Ανδρουλάκη για να το φέρουν στα νερά του Μωυσή.

Μαζί και το βασικό εργαλείο τους οι δημοσκοπήσεις. Παρά το φιάσκο των δημοσκόπων με τον Λοβέρδο, θα κατακλυστούμε από την Δευτέρα με  νέες “αξιόπιστες” μετρήσεις, από τις περισσότερες εταιρίες,  που θα έχουν ένα κοινό παρανομαστή: Μείωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αντίστοιχη αύξηση του ΚΙΝ.ΑΛ. Σταδιακά η διαφορά υπέρ του ΚΙΝ.ΑΛ και σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αυξάνεται. Θα πλασσάρουν μία εικονική πραγματικότητα στην προσπάθεια χειραγώγησης που επιχειρούν. Παράλληλα ο Μωυσής θα παραμένει ακλόνητος στα 40άρια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ό,τι χάνει, θα χάνει πιο πολλά  ο Τσίπρας. Το κατάλληλο κλίμα ήδη έχει διαμορφωθεί από ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και sosial media που είναι στο πλευρό του Μητσοτάκη.

Είναι ενδιαφέρον ότι η προσπάθεια να τραβήξουν δεξιά τον Ανδρουλάκη και να τον μετατρέψουν σε ένα νέο αντί-Τσίπρα, γίνεται ερήμην του ίδιου. Το μόνο που κάνουν είναι να του πλασσάρουν στημένες δημοσκοπήσεις και αγιογραφίες. Σύντομα θα δούμε ως αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ. πια πορεία και τι στίγμα θα δώσει. 

Ομως ένα είναι σίγουρο:  Η προοδευτική πολιτική προυποθέτει αντι-δεξιά πολιτική. Η προοδευτική πολιτική προυποθέτει απομάκρυνση από το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ. Η επίκληση της σοσιαλδημοκρατίαςαπό μόνη της δεν λέει τίποτα. Το σοσιαλδημοκρατικό ρεύμα ανεβαίνει εκεί που συνεργάζεται ή στηρίζεται από  την Αριστερά όπως σε Ισπανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Σουηδία. Εκεί που απεγκλωβίζεται από την Δεξιά όπως συνέβει στην Γερμανία και επέτρεψε στο SPD από τα τάρταρα που ήταν να σχηματίσει κυβέρνηση, στέλοντας στην αντιπολίτευση την Δεξιά.

Προοδευτική πολιτική προυποθέτει σαφές και σκληρό μέτωπο κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι αμφισημίες περί “‘ίσων αποστάσεων” που δίνουν ανάσες στο καθεστώς των”αρίστων”.

* Άρθρο στο left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...
Διαφήμιση