Προσβολή της ιστορικής μνήμης από τον Μητσοτάκη στον Άη Στράτη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την ιστορική αλήθεια επιχείρησε να αλλοιώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει γραφτεί με το αίμα του ελληνικού λαού από τον Άγιο Ευστράτιο όπου βρέθηκε ανήμερα των Θεοφανείων, χαρακτηρίζοντας το νησί ως τόπο «διχασμού και δοκιμασίας», αντί για τόπο εξορίας και βασανιστηρίων.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε «Θέλησα σήμερα, αυτή την πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, να βρεθώ στον ακριτικό Άη Στράτη, έναν τόπο με βαριά ιστορία. Ένα τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας το οποίο μετατρέπεται, όμως, σε ένα ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την ιστορική μνήμη

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την προσβολή της ιστορικής μνήμης:

Ο ιστορικός αναθεωρητισμός βρίσκει μπροστά του το τείχος της μνήμης των δημοκρατικών πολιτών του τόπου.

Ο Κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, με δηλώσεις όπως: «Τι τον νοιάζει τον 18χρονο τι συνέβη 50 χρόνια πριν» και «Η Εθνική μας εορτή μας θυμίζει την αξία του εθελοντισμού», επιχειρούν συστηματικά να αλλοιώσουν την ιστορική αλήθεια η οποία έχει γραφτεί με το αίμα από τις θυσίες του ελληνικού λαού. Σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης μας ενημέρωσε πως στον Άη Στράτη υπήρξε «διχασμός».

Ε λοιπόν μάθετε πως Άη Στράτης δεν υπήρξε τόπος «διχασμού», κύριε Πρωθυπουργέ. Αντίθετα υπήρξε τόπος εξορίας, βασανιστηρίων και δολοφονιών.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την ιστορική μνήμη. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ πως ο δρόμος προς την ελευθερία και τη δημοκρατία άνοιξε με την επιμονή και την αυτοθυσία των αγωνιστών αυτού του τόπου.

Στην ιστοσελίδα 902.gr του ΚΚΕ φιλοξενείται σχόλιο που αναφέρεται στην ιστορία του νησιού από το 1920 μέχρι το 1962.

Σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «η Ιστορία του Αη Στράτη έγινε βαριά χάρη στην αλύγιστη στάση των εξόριστων, γιατί χαρακτηρίζει όπως εκατοντάδες άλλοι τόποι εξορίας, φυλακίσεων το απύθμενο μίσος της αστικής τάξης και των ξένων συμμάχων της απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ, γιατί αντικατοπτρίζουν την σκληρότητα της ταξικής πάλης».

Υπογραμμίζεται επίσης πως στον Αη Στράτη «εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και πέρασαν τα πάνδεινα από την άρχουσα τάξη κομμουνιστές και βγήκαν νικητές…».

Σε αντίστοιχο ύφος και ανάρτηση του ΜέΡΑ25 στο Twitter: «Κύριε @PrimeministerGR ο Άϊ Στράτης δεν ήταν τόπος «διχασμού και δοκιμασίας», ήταν τόπος εξορίας και βασανιστηρίων. Ντροπή σας να προσπαθείτε να ξαναγράψετε την Ιστορία, «στεναχωρώντας» και αρκετούς πρωτοκλασάτους υπουργούς σας, ιδεολογικούς απογόνους των βασανιστών.»

Πληροφορίες από avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τριήμερη επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Γερμανία

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκινά το ταξίδι του για τη...

EuroJam 2024: Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για την Ευρώπη

Την Τετάρτη 8 Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί...

Στέφανος Κασσελάκης: Νέο Πολιτικό Μοντέλο, ‘Σπάσιμο Αυγών’ και Αντιπαράθεση με τη ΝΔ

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η ανταπόκριση των πολιτών στις...
Διαφήμιση