Πράσινο φως για συναυλίες και θέατρα από 28/05 – Τι ισχύει

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα γίνεται σήμερα, μιας και από σήμερα θα διεξάγονται συναυλίες, ενώ παράλληλα σηκώνουν αυλαία και τα θέατρα.

Φυσικά παρά την πολύμηνη απουσία από τα υπαίθρια θέατρα και τους υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, υπάρχουν ήδη αρκετές προτάσεις που μπορεί να απολαύσει ο κόσμος που δεν επιθυμεί να μείνει μέσα στο σπίτι του αυτό το σαββατοκύριακο.

Το άνοιγμα αυτών των εκδηλώσεων συνοδεύεται και από επιπλέον μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή τους, μιας και η πανδημία του Covid-19 βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Έτσι, υπάρχει μια μακρά λίστα περιορισμών και συστάσεων που έχουν συνταχθεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας:

  • Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές και θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα σε όλη την διάρκεια του θεάματος – ακροάματος ώστε οι θεατές/ακροατές να παραμένουν στις θέσεις τους.
  • Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50% και αφορά μόνο καθήμενους.
  • Θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους.
  • Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται διάλειμμα, ούτε η συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια.
  • Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους.
  • Η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους, είναι υποχρεωτική.
  • Eίναι υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Από την Δευτέρα 31 Μαΐου επανέρχονται σε λειτουργία και τα γυμναστήρια, όπου προβλέπεται το τακτικό self test από τους εργαζόμενους, δύο φορές την εβδομάδα, ενώ οι χώροι θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα παράθυρα (με κλειστόπ κλιματισμό) και να φιλοξενούν έναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Οι υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – «Νέοι», «παλιοί» και η έκπληξη

*Του Φοίβου Κλαυδιανού - Το παρασκήνιο της συμμετοχής της...

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...
Διαφήμιση