Πολάκης σε Πλεύρη: «Είσαι άσχετος, έπρεπε ήδη να έχεις παραιτηθεί»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Απάντηση στον Θάνο Πλεύρη ο οποίος τοποθετήθηκε για το έγγραφο του ΕΟΔΥ σχετικά με τους θανάτους εκτός ΜΕΘ δίνει ο Παύλος Πολάκης, καλώντας τον υπουργό Υγείας να παραιτηθεί.

«Επί θητείας σου είχαμε τους μισούς θανάτους από την αρχή της πανδημίας» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αποκαλεί «μπούρδα» τον ισχυρισμό του Θάνου Πλεύρη σχετικά με τη μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο του ΕΟΔΥ που δημοσίευσε ο Παύλος Πολάκης μιλούσε για 4,7 μέρες, με τον υπουργό Υγείας να λέει ότι αφορά στη διάρκεια νοσηλείας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και όχι στον χρόνο αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Αναλυτικά η απάντηση του Παύλου Πολάκη:

«Έβγαλε λέει “απάντηση” ο Πλεύρης στην αποκάλυψη που έκανα το πρωί και η οποία κατέστρεψε όλο το αφήγημα για «επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας!

Τι να σου απαντήσω τώρα άσχετε ακροδεξιέ δικηγόρε της υγειονομικής συμφοράς;

Άκου λοιπόν γιατί δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς:

  • Την ημέρα που ανέλαβες οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας ήταν 13.743 (δελτίο ΕΟΔΥ 1/9/2021). Σήμερα 6,5 μήνες μετά είναι 26.686! Δηλαδή επί θητείας σου είχαμε τους μισούς θανάτους από την αρχή της πανδημίας που ξεκίνησε τον Μάρτη του 2020 στη χώρα μας!
  • Το ότι είσαι άσχετος το ήξερα, αλλά και να μην μπορείς να καταλάβεις αυτό που γράφει πεντακάθαρα το έγγραφο του ΕΟΔΥ πως ο μέσος χρόνος αναμονής των διασωληνωμένων ασθενών για να βρουν κλίνη ΜΕΘ  ήταν 4,7 μέρες και να γράφεις αυτήν την απερίγραπτη μπούρδα που φαίνεται στη φωτό  3, δεν το περίμενα! Μόνο για αυτό έπρεπε ήδη να έχεις παραιτηθεί.
  • Την άλλη φορά που θα κάνουμε επίκαιρη ρωτήσω θα σε ρωτήσουμε ποιους ομιλητές να βάλουμε, υπουργέ της συμφοράς! Εγώ δεν χρειάζεται να μιλήσω για να σε κάνω να τρέχεις και να μην φτάνεις. Το κάνω απλά και με μια ανάρτηση Θανάση Πλεύρη…».

Νωρίτερα, ο Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει τα εξής:

«Από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Το ίδιο κάνει και τώρα με αλχημείες για τους θανάτους από Covid-19 εκτός ΜΕΘ. Όλα τα στοιχεία για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ παρουσιάστηκαν στη Βουλή στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέλεξε να μην έχει ούτε ως ομιλητή τον κ. Πολάκη. Μετά το φιάσκο της επερώτησης από τις απαντήσεις που δόθηκαν, φαίνεται ότι ο κ. Πολάκης ανέλαβε χρέη Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Με απλή ανάγνωση των πρακτικών παρατίθενται όλες οι απαντήσεις που έδωσα στη Βουλή για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ. Όσον αφορά την αναμονή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ το 12μηνο 03/21- 02/22 ο μέσος όρος αναμονής ήταν 30 ώρες.

Το έγγραφο του ΕΟΔΥ που αναφέρει ο κ. Πολάκης για δήθεν αναμονή 4,7 ημερών αφορά στη διάρκεια νοσηλείας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ (προφανώς γνωρίζει ότι όποιος εισάγεται στο νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι πρέπει να εισαχθεί αυτομάτως σε ΜΕΘ) και ΟΧΙ στον χρόνο αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ. Και τα στοιχεία των θανάτων εκτός ΜΕΘ που αναφέρει είναι τα ίδια που έχω δώσει κι εγώ.

Όλοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που έδωσαν και δίνουν σκληρή μάχη με την πανδημία, γνωρίζουν τις συνθήκες στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη και ότι σε διάρκεια λίγων μηνών έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αδυναμίες δεκαετιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν απέναντι».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...

Μια ιδιωτική πολιτική σε βάρος της Ελλάδας

Τα αποτελέσματα της Ι.Χ. εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής του...

Αλέξης Χαρίτσης: Στοίχημα παραγωγής πραγματικής πολιτικής και όχι θεάματος

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Στο πρόσωπο του Αλέξη Χαρίτση κρίνεται...
Διαφήμιση