Ποιος καλύπτει τον Μένιο Φουρθιώτη;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η καταγγελία για σκηνοθετημένη έκρηξη βόμβας και ο μάρτυρας που δεν κλήθηκε ποτέ για κατάθεση.

Μια επώνυμη καταγγελία αναφορικά με την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο συνεργάτη του Μένιου Φουρθιώτη είχε φτάσει από τις 8 Απριλίου 2021 στο γραφείο του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη. Ο μάρτυρας κατήγγειλε συγκεκριμένα στοιχεία γύρω από το περιστατικό, το οποίο στάθηκε αφορμή να παρασχεθεί ισχυρή αστυνομική φύλαξη στον τηλεπαρουσιαστή, αφήνοντας ξεκάθαρα υπόνοιες περί «στησίματος».

Αν και ο μάρτυρας έδινε συγκεκριμένες πληροφορίες και ζητούσε να καταθέσει στην ΕΛΑΣ ενόρκως, εντούτοις μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Αντίθετα, μερικές ημέρες μετά την καταγγελία κλήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου εξετάστηκε από αστυνομικούς, δίχως όμως –άγνωστο γιατί– να του πάρουν και επίσημη κατάθεση, ενώ η ΕΛΑΣ συνέχιζε τη φρούρηση του σταρ της trash TV.

H σκηνοθετημένη έκρηξη

Στις 8 Απριλίου 2021 ένα email αποστέλλεται προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αναφορικά με τον Μ. Φουρθιώτη. O αποστολέας, γιος εν ενεργεία αστυνομικού, ενημερώνει τον αντιστράτηγο Καραμαλάκη και τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες σχετικά με την έκρηξη στο αυτοκίνητο συνεργάτη του Φουρθιώτη έξω από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Εψιλον στο Μαρούσι τον Ιανουάριο του 2021. Το περιστατικό είχε σταθεί αφορμή για να παρασχεθεί αστυνομική φρουρά στον τηλεπαρουσιαστή. Η καταγγελία αποστέλλεται αρκετές ημέρες προτού γίνουν οι δύο στημένες επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη. Η μία με καλάσνικοφ στις 16 Απριλίου και η δεύτερη με χειροβομβίδα στις 22 Απριλίου, για τις οποίες του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, με αποτέλεσμα να κριθεί προσωρινά κρατούμενος παραμένοντας έγκλειστος για πέντε μήνες, μέχρι την πρόσφατη αποφυλάκισή του με όρους στις 5 Οκτωβρίου.

Ο αποστολέας δίνει πληροφορίες σχετικά με την έκρηξη στο αυτοκίνητο οι οποίες εγείρουν εύλογα ερωτήματα που θα έπρεπε να έχουν πάραυτα ερευνηθεί από την ΕΛΑΣ. Οπως ανέφερε, το αυτοκίνητο που κάηκε «ήταν μηδαμινής αξίας» και ανήκε στον στενό συνεργάτη του παρουσιαστή και αρχισυντάκτη των εκπομπών του Γιώργο Σφακιανάκη.Ο τελευταίος «σχεδόν πάντοτε» πήγαινε στο κανάλι με μοτοσικλέτα και όχι με αυτοκίνητο, σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο καταγγέλλων, με εξαίρεση τη μέρα που σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η έκρηξη φερόταν να μην είχε «προκληθεί από βόμβα» αλλά από εύφλεκτο υλικό, ενώ στον χώρο όπου σημειώθηκε δεν υπήρχαν κάμερες.

Ανέφερε επί λέξει στην καταγγελία του προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ ο μάρτυρας: «…Σημειώνω προς το παρόν ότι, 1ον το αυτοκίνητο που κάηκε, μηδαμινής αξίας, ανήκε σε στενό συνεργάτη του, ήτοι στον κ. Γεώργιο Σφακιανάκη, ο οποίος φέρεται να το πάρκαρε σε εκείνο το σημείο, ενώ υποτίθεται από εκείνη την είσοδο εισερχόταν στον χώρο ο κ. Μ. Φουρθιώτης, 2ον ο κ. Γεώργιος Σφακιανάκης προσερχόταν στην εργασία του, σχεδόν πάντοτε, με μηχανάκι, πλην όμως εκείνη την ημέρα ήρθε με το αυτοκίνητό του, και με τον σκύλο του, 3ον στον χώρο εκείνο δεν υπάρχουν κάμερες, 4ον από εκείνη την είσοδο δεν μπαίνει στον χώρο ο κ. Μ. Φουρθιώτης, όπως ψευδώς ανέφερε δημόσια στην εκπομπή του, on air, και 5ον ο κ. Μ. Φουρθιώτης διόρισε για τη συγκεκριμένη υπόθεση ως δικηγόρο εν ενεργεία στέλεχος της Κυβέρνησης, ήτοι τον Βουλευτή της Ν.Δ., κ. Κώστα Καραγκούνη, τον οποίο εξευτέλισε στην τελευταία του εκπομπή, ισχυριζόμενος ότι του ζήτησε 3.000 ευρώ, ως αμοιβή, για αδιευκρίνιστους λόγους, και χωρίς μέχρι και σήμερα να έχουμε πληροφορηθεί, ως πολίτες, το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ή/και άλλων συναρμόδιων Αρχών….».

Δεν ήταν η πρώτη καταγγελία

Η εν λόγω καταγγελία δεν ήταν η πρώτη που έστελνε στην ΕΛΑΣ το συγκεκριμένο πρόσωπο. Από τις 27 Ιανουαρίου είχε καταγγείλει κι άλλες έκνομες δραστηριότητες του τηλεπαρουσιαστή, ενώ στις 6 Απριλίου είχε αποστείλει πάλι έγγραφο προς την ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Ωστόσο κανείς δεν τον είχε καλέσει προκειμένου να εξεταστεί για όσα κατήγγειλε.

Λίγες μέρες μετά, συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου 2021, ο μάρτυρας κλήθηκε τηλεφωνικά να μεταβεί στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛΑΣ. Η καταγγελία του είχε διαβιβαστεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία από τον υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη. Ηταν η περίοδος που η «περίπτωση Φουρθιώτη» είχε αρχίσει να απασχολεί έντονα την ειδησεογραφία. Οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μία την άλλη, ενώ στα social media η ΕΛΑΣ δεχόταν σφοδρή κριτική για τη φρουρά που του είχε παραχωρήσει.

Ο μάρτυρας μετέβη στη ΓΑΔΑ, όπου φέρεται να επιβεβαίωσε όσα είχε αναφέρει στο email. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews. gr, ζήτησε μάλιστα να καταθέσει και ενόρκως όσα κατήγγειλε. Οι αστυνομικοί ωστόσο δεν έλαβαν ένορκη κατάθεση από τον μάρτυρα αλλά τον ενημέρωσαν ότι θα τον καλέσουν στο μέλλον. Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο Φουρθιώτης εξακολουθούσε να φυλάσσεται από την ΕΛΑΣ παρά τα όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Πέντε μήνες μετά και ενώ ο Φουρθιώτης πλέον έχει αποφυλακιστεί με μια προκλητική απόφαση και ετοιμάζεται να συνεχίσει τις εκδοτικές του δραστηριότητες, ο συγκεκριμένος μάρτυρας ακόμη δεν έχει κληθεί να καταθέσει ενόρκως – άγνωστο γιατί. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα για τον βίο και την πολιτεία του Φουρθιώτη (όπως το συμβόλαιο σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη), εγείρει εύλογα ερωτήματα για το ποιος ή ποιοι τον καλύπτουν.

* Ρεπορτάζ του Βαγγέλη Τριάντη στο documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση