Ποινικός Κώδικας: Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και Ανδρέα Λοβέρδο – Ρήγμα στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του Ανδρέα Λοβέρδου πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής ο νέος Ποινικός Κώδικας. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το ΚΙΝΑΛ που ψήφισε «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το τέλος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δημιουργήθηκε σύγχυση ως προς την ψήφο του ΚΙΝΑΛ, καθώς εμφανιζόταν να ψηφίζει «Ναι» επί της αρχής, ενώ είχε ξεκαθαριστεί στην Ολομέλεια ότι η επίσημη θέση του είναι «Παρών».

Λίγο αργότερα διευκρινίστηκε ότι «εκ παραδρομής», ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, που αντικατέστησε σήμερα στην Ολομέλεια τον Αχμέτ Ιλχάν, είχε πατήσει λάθος κουμπί και αντί για «Παρών» ψήφισε «Ναι», επί της αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε προαναγγείλει από το πρωί την ηχηρή διαφοροποίησή του από την κεντρική γραμμή του ΚΙΝΑΛ. «Απαλλαγμένος πλέον στο να υπακούω στους κομματικούς συσχετισμούς θα δώσω απολύτως το δικό μου στοιχείο της πολιτικής μου ταυτότητας ως ελεύθερος άνθρωπος και μέλος του κοινοβουλίου» είπε μεταξύ άλλων.

Η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ. Μεταξύ άλλων η Νάντια Γιαννακοπούλου που στηρίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο παραιτήθηκε από εισηγήτρια του κόμματος επί του νομοσχεδίου, ενώ σειρά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ απάντησαν στη διαφοροποίηση Λοβέρδου.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές – Θέλω δύο τετραετίες για μεταρρυθμίσεις

«Ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα είναι ο επόμενος υπουργός Αμυνας»,...

Νέα Αριστερά για συνέντευξη Μητσοτάκη: “Η πολιτική του είναι ο καλύτερος χορηγός της άκρας δεξιάς”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει τίποτα ουσιαστικό...

Τροχαίο στη Βουλή: 3 χρόνια με αναστολή στον αστυνομικό για τον θάνατο του Ιάσονα

Την ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια αποφάσισε...
Διαφήμιση