Πολάκης: Εν γνώσει του ο Μητσοτάκης έλεγε ψέματα στη Βουλή την 1η Δεκεμβρίου (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν απλά άσχετος όπως του φώναξα στη Βουλή την 1 η Δεκέμβρη 2021 κι ενώ μας κουνούσε το δάχτυλο για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Είναι συνειδητός ψεύτης και εγκληματίας όπως αποδεικνύεται από την μελέτη των κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα», δήλωσε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105.5” και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Παύλος Πολάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε εν γνώσει του ψέματα στην Βουλή, κι ενώ γνώσει του από τον Μάιο δεν έκανε τίποτε από αυτά που πρότειναν και οι ερευνητές που εκπόνησαν την μελέτη, ώστε να θωρακίσει το ΕΣΥ. Ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Λύτρας θα μπορούσαν να ενημερώσουν για την μελέτη και τα αποτελέσματά της και τα κόμματα της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι «θα ήθελα να προσθέσω όμως πως βγαίνει ακόμη ένα τρομακτικό συμπέρασμα από την μελέτη. Κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η μελέτη, δηλαδή από 1 η Σεπτεμβρίου 2020, έως 6 Μαΐου 2021, οι ερευνητές λένε πως διασωληνώθηκαν 6.200 ασθενείς με κορωνοϊό. Από αυτούς κατέληξαν οι 3980. Εξ αυτών λέει η έρευνα πως θα μπορούσαν όμως να έχουν διασωθεί οι 1500. Τι δε λένε όμως; Πως την συγκεκριμένη περίοδο, Σεπτεμβρίου 2020-Μαΐου 2021 οι νεκροί από κορωνοϊό ήταν 10.574. λέω λοιπόν πως αν από αυτούς τους 10.574 αφαιρέσουμε στους 3980 που διασωληνώθηκαν και πέθαναν, μένουν οι υπόλοιποι που πέθαναν. Πώς πέθαναν αυτοί οι 6500 άνθρωποι; Πού πέθαναν; 6500 άνθρωποι πέθαναν είτε στο σπίτι τους, είτε φτάνοντας σε θαλάμους κόβιντ χωρίς καν να προλάβουν να διασωληνωθούν. Δεν τους δόθηκε καν η ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους. Κι εδώ μπαίνει ξανά η συζήτηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η οποία όμως δεν είναι στο DNA της Δεξιάς».

Μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης τόνισε ακόμη ότι «είναι λίγες οι δόσεις μονοκλωνικών που έχουμε προμηθευτεί. Εδώ και καιρό λέω πως χρειαζόμαστε 2000-3000 δόσεις μονοκλωνικών το μήνα. Κι όσοι έχουν πάρει τις δόσεις αυτές κανείς δεν νόσησε βαριά – κι αυτό το λένε ρεπορτάζ. Χρειαζόμαστε αναπροσαρμογή στρατηγικής για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να το κάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Αριστερά και θέλει και μπορεί. Πάντα στις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας η Αριστερά αναλάμβανε να βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...
Διαφήμιση