Παύλος Πολάκης: Πρόταση έξι δεσμεύσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ που “ξηλώνουν” την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο πρώην αν. Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο facebook πρόταση 6 δεσμεύσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η «εταιρεία Μητσοτάκη», όπως αναφέρει, και να ξαναγυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ως “η μοναδική πραγματική εναλλακτική ΛΥΣΗ”.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής και πρώην υπουργός αναφέρει:

Η κοινωνία βράζει, ο ΣΥΡΙΖΑ ως η μοναδική πραγματική εναλλακτική ΛΥΣΗ στη διακυβέρνηση της χώρας από την «εταιρεία Μητσοτάκη». ΠΡΕΠΕΙ να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι συνθήκες και αναζητά η λαική πλειοψηφία. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:-Σκληρή, δομική, προγραμματική αντιπολίτευση με ξεκάθαρες ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για το πως θα αλλάξουμε την πορεία της χώρας από την καταστροφή. Με τα διδάγματα από την προηγούμενη μας διακυβέρνηση και με την εμπειρία 1,5 χρόνου πανδημίας, πυρκαγιών, ξεπουλήματος δημοσίου πλούτου, αρπαχτών από τις απευθείας αναθεσεις, αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας, στυγνού πελατειακού κράτους της νεοφιλελεύθερης Ακροδεξιάς του Μητσοτάκη!

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:

1) Μια -τουλάχιστον -Τράπεζα στον έλεγχο του Δημοσίου.

2)Ανασχεδιασμός, με ακύρωση των υπαρχόντων δεσμεύσεων , των πόρων του Ταμείου Αναπτυξης και του ΕΣΠΑ προς όφελος της ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,της αγροτοκτηνοτροφικης παραγωγής ,της ολοκλήρωσης Υποδομών που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας της χώρας και που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ο Μητσοτάκης καταστρέφει προς όφελος του σκληρού πυρήνα των 100 ολιγαρχικών οικογενειών και του πλουσιότερου 5% ! Αμφισβήτηση ΕΜΠΡΑΚΤΗ του υπάρχοντος σχεδιασμού των ΑΠΕ υπέρ των τριών εταιρειών και των Εισαγωγέων, με σχεδιασμό σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και εγχώριας παραγωγής που εκεί να διαχέεται το όφελος!

3) Ισχυρό κοινωνικό κράτος που φάνηκε η αξία του με ενίσχυση σε υλικά, προσωπικό, υποδομές και ΥΨΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ των ανθρώπων που το υπηρετούν !

Ακύρωση του νόμου της επικουρικής ασφάλισης και των νόμων της Κεραμεως για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή αστυνομία. Επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, 800 ευρώ κατώτερος μισθός, προοπτική 35ωρου.

4) Νεο φορολογικό νόμο με έσοδα-έξοδα και η διαφορά να φορολογείται με ένα συντελεστή για τη μισθωτή εργασία και ένα για το ελεύθερο επάγγελμα και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

5) Μεγάλη ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ αλλαγή του κράτους με εκχώρηση αδειοδοτικων αρμοδιοτήτων σε όλο το φάσμα, σε δήμους και περιφέρειες και ετήσιο τελικό κατασταλτικό έλεγχο από την κεντρική κυβέρνηση με νέους θεσμούς από τα υπουργεία και το ελεγκτικό συνέδριο .ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Αλλιώς θα αναπαράγουμε το σημιτικό-δεξιό μοντέλο της γραφειοκρατίας, καθυστέρησης, πελατειακών αρπαχτών, μίζας και παραοικονομίας!

6) Θεσμικές τομές στη δικαιοσύνη ,γιατί αυτή η χώρα χρεωκόπησε το 2010 γιατί κανείς δεν ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ! Δεύτερη σχολή δικαστών στην Αθήνα ,μαζικοποίηση του δικαστικού σώματος,ενοποίηση προανάκρισης και κύριας ανάκρισης και όχι αναβολές σε υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρηματος και διαφθοράς δημοσίων λειτουργών ! Ο λαός ,τα φτωχά στρώματα,οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, οι αγρότες και όσοι από τη διανόηση και τους καλλιτεχνες έχουν ακόμα ψηλά τον ουρανό ΖΗΤΟΥΝ : Ψωμί, ελπίδα για αξιοβίωτη και ελεύθερη ζωή, κοινωνική Ασφάλεια την ώρα της ανάγκης και τιμωρία-Δικαιοσύνη Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο δεν θα φτιαχτεί μαζί αλλά ΕΝΑΝΤΙΑ σε αυτούς που χρεωκόπησαν την Ελλάδα και δυστυχώς προσπαθούν (με την άδεια της ψήφου του λαού) τώρα και δυο χρόνια να ολοκληρώσουν το σχέδιο μιας κοινωνίας 10-15% πλούσιων και 80-90% φτωχών και στην απέξω…..

Η Ιστορία δεν σταματάει ….γιατί οι κοινωνικές ανάγκες το απαιτούν και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρεθούμε από τη σωστή πλευρά της όπως και στο άμεσο παρελθόν ,αλλά αυτή τη φορά να ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ !!!

* Από τον προσωπικό λογαριασμό του Παύλου Πολάκη στο facebook

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση