Παραλήρημα Μητσοτάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία» (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πρωτοφανή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μάλιστα από το βήμα διεθνούς φόρουμ στο οποίο συμμετείχε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Νάνσι Πελόζι, και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, ισχυριζόμενος ότι επί διακυβέρνησής του προσπάθησε να ελέγξει τη δικαιοσύνη και τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

«Το 2015 εκλέξαμε την πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση στην Ευρώπη (…). Το 2019 οι Έλληνες επέλεξαν να εκλέξουν το κόμμα μας με απόλυτη πλειοψηφία γιατί η Δημοκρατία και οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Υπήρξαν προσπάθειες από την προηγούμενη κυβέρνηση να ελέγξει τα ιδιωτικά ΜΜΕ και να επηρεάσει τη δικαιοσύνη αλλά οι θεσμοί άντεξαν, το ΣτΕ άντεξε (…). Η θεωρία μου είναι ότι αυτές οι κυβερνήσεις γίνονται πολύ επικίνδυνες για τη Δημοκρατία αν κερδίσουν δεύτερες εκλογές. Καταφέραμε να το αποφύγουμε αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy» που έγινε στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Νάσος Ηλιόπουλος: Γίνεται πιο επικίνδυνος ο Μητσοτάκης

Σκληρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «θέλει πολύ θράσος την ημέρα που σε καταγγέλλει ευρωβουλευτής του κόμματός σου ότι η κυβέρνησή σου καταπατά το κράτος δικαίου, να εμφανίζεσαι σε διεθνές φόρουμ να συκοφαντείς με αισχρά ψεύδη τους πολιτικούς σου αντιπάλους και να επιχειρείς πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας για να αμυνθείς».  

«Αυτός ήταν και αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Όσο θα αποκαλύπτεται -ακόμη και από στελέχη του- το σάπιο καθεστώς που στήνει τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται. Για την χώρα, τα συμφέροντά της και την Δημοκρατία» προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση