“Παραίτηση Αρκουμανέα”: Ομάδα που….”κερδίζει”, την….αλλάζεις! Όλο το παρασκήνιο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Η απομάκρυνση του επικεφαλής του ΕΟΔΥ νέα ομολογία της μεγάλης αποτυχίας της κυβέρνησης στην πανδημία. Πού σκοντάφτει η επιλογή Βασιλακόπουλου. Πάει για ευρωβουλευτής ο Αρκουμανέας;

Κατ΄αρχήν, η «παραίτηση Αρουμενέα» δεν ήταν παραίτηση, ήταν απομάκρυνση. Η απόφαση για αντικατάσταση του προέδρου του ΕΟΔΥ ήταν δεδομένη πριν από τον ανασχηματισμό, μαζί με την απόφαση για αλλαγή του υπουργού Υγείας. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, βλέπετε, δεν θεωρείται απλώς ως «ο άνθρωπος του Βασίλη Κικίλια», ούτε απλώς ήταν επικεφαλής σε έναν οργανισμό με κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά σε έναν οργανισμό που διαχειρίζεται και πολύ χρήμα.

Τις προηγούμενες ημέρες, μάλιστα, έγιναν παρασκηνιακές επαφές για την επιλογή του αντικαταστάτη του Παναγιώτη Αρκουμανέα, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά –όπως έγραψε το 15minutes-να προβάλλει ενστάσεις ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Ενδιαφέρον έχουν και οι διαρροές πως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, ασχέτως εάν χρησιμοποιηθεί από τον Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού ή όχι, ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή.

Η απομάκρυνση Αρκουμανέα, πάντως, εκθέτει το Μαξίμου και τους πανηγυρισμούς για επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν αυτό συνέβαινε, τότε δεν θα άλλαζε σχεδόν σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Κικίλιας, Κοντοζαμάνης, Αρκουμανέας)και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της νόσου.

«Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», είναι το δόγμα στην πολιτική. Στην Ελλάδα και …«κερδίζει» και αλλάζει! («Ήμαρτον», που θα έλεγε και ο Γιώργος ο Γεωργίου).

* Από την στήλη “Παιχνίδια Εξουσίας” του Βασίλη Σκουρή

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση