Πανυγειονομική απεργία σήμερα Τετάρτη – Γιατροί και νοσηλευτές λένε «ως εδώ»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στους δρόμους κατεβαίνουν την Τετάρτη 23/2 γιατροί και νοσηλευτές καθώς  μετά από τον αδιάκοπο αγώνα που δίνουν εδώ και 2 χρόνια χωρίς να υπολογίζουν της κούραση τους και φτάνοντας στα όρια τους βλέπουν την κυβέρνησή να κάνει την υγειονομική κρίση ευκαιρία για τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το «ως εδώ, δεν πάει άλλο», που ακούγεται στους διαδρόμους των νοσοκομείων να ακουστεί  δυνατά στο δρόμο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί στην ανακοίνωση τους κάνοντας κάλεσμα στους συναδέλφους τους. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν αγανακτισμένοι.

 Αγανακτούμε:

  • Γιατί  μας άφησαν αβοήθητους να προσπαθούμε να αποκρούσουμε το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα,με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.
  • Γιατί την ώρα που στα δημόσια νοσοκομεία έχουμε νοσηλεύσει μέχρι στιγμής πάνω από 130.000 ασθενείς με Covid-19, η κυβέρνηση αφήνει το 95% των 15.000 κλινών του ιδιωτικού τομέα covidfreeγια να μην θίξει τα κέρδη των κλινικαρχών, οι οποίοι έχουν δηλώσει κυνικά ότι «οι covid ασθενείς  κοστίζουν πολύ και δεν έχουμε ρευστό».
  • Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας» εμείς χάνουμε 100 ασθενείς μας τη μέρα. Γιατί ξέρουμε ότι θα είχαμε καταφέρει να σώσουμε πολλούς περισσότερους αν είχαν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας.
  • Γιατί η κυβέρνηση από τη μία ισχυρίζεται ότι η πανδημία αποκλιμακώνεται,και από την άλλη δύο χρόνια μετά εξακολουθεί να επικαλείται «την έκτακτη συνθήκη» για να μας αντιμετωπίζει σαν  «φτηνά ανταλλακτικά».Γιατί νέοι συνάδελφοι πριν προλάβουν καλά καλά να διοριστούν,αλλά και έμπειροι συνάδελφοι λίγα χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση εξωθούνται σε παραίτηση εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας.
  • Γιατί οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2012 και «η αποζημίωση» για τις υπεράριθμες εφημερίες, όποτε και αν τις πληρωθούμε, εξανεμίζεται από την άγρια φορολογία και καταλήγει στην εφορία.
  • Γιατί σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση επιτίθεται στα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των νέων γιατρών υποβαθμίζοντας την εκπαίδευση των ειδικευόμενων και βάζοντας φραγμούς στην έναρξη της ειδικότητας για τους πτυχιούχους
  • Γιατί αξιοποίησαν την πανδημία σαν ευκαιρία για να ξεμπερδεύουν με ότι έχει απομείνει από την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Να μπουκώσουν με ζεστό χρήμα τους εμπόρους της υγείας και να τρέξουν τα εγκληματικά τους σχέδια τους για το «νέο ΕΣΥ».

Αντί να ενισχύσουν το ΕΣΥ μιλάνε για ιδιωτικοποιήσεις

Στις σοβαρές ελλείψεις στο ΕΣΥ αναφέρεται η ΠΟΕΔΗΝ «Τα νοσοκομεία διαθέτουν απαρχαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές. Σε πολλά δεν υπάρχει επαρκή οξυγόνο. Δεν σηκώνουν τα δίκτυα λόγω αυξημένων αναγκών. Το προσωπικό γονάτισε από την κούραση. Δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς με κορωνοϊό. Δεν υπάρχουν πνευμονολόγοι, παθολόγοι και τα περιστατικά κορωνοιού τα φροντίζουν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (αλλεργιολόγοι, οφθαλμίατροι κλπ). Σε σχέση με πέρυσι είμαστε 10.000 λιγότεροι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ .

«Οι πρωτοβάθμιες μονάδες στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, υποδομών και υλικών. Αποψιλώθηκαν από προσωπικό για να καλύπτουν ανάγκες των νοσοκομείων. Αντί λοιπόν να σκύψουν το κεφάλι οι κυβερνώντας να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με επαρκή εξοπλισμό και στελέχωση συνεχώς ανακοινώνουν τις προθέσεις για ιδιωτικοποίηση (ακόμη και τώρα!!!) για κατάργηση – συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση της Αν. Υπουργού Υγείας στην τελευταία συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ. Όποια Υγειονομική Μονάδα δεν είναι παραγωγική θα κλείνει!!! Υπάρχουν σήμερα Υγειονομικές Μονάδες είπε που έχουν υπεράριθμο προσωπικό!!!» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ

ΕΣΥ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑΤΡΟΙ half time – ΥΓΕΙΑ no time

«Ούτε μόνιμες προσλήψεις, ούτε αυξήσεις, ούτε νέο ιατρικό μισθολόγιο, ούτε δωρεάν, ούτε ελεύθερη πρόσβαση, ούτε ΕΣΥ. Γιατί αυτό που επαγγέλλονται δεν είναι ούτε Εθνικό, ούτε Σύστημα, ούτε Υγείας. Είναι μόνο εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοκλινικαρχών και των ιδιωτών του τομέα υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών

«ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την επιδημία του COVD-19 ως ευκαιρία διάλυσης του δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας και γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν γίνει αντικείμενο κοροϊδίας και εμπαιγμού από την κυβέρνηση. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί τα σχέδια τους κρύβουν ιδιοτελή συμφέροντα που κοστίζουν δημόσιο χρήμα και ανθρώπινο πόνο» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση