Πανικόβλητος ο Χατζηδάκης στήνει προβοκάτσια ενάντια στην απεργία της Τετάρτης 16 Ιουνίου. Οργή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εντείνονται οι κινήσεις πανικού του Κωστή Χατζηδάκη λίγες ώρες πριν την την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Εργασίας σε μία νέα προκλητική παρουσία στη Βουλή, κατήγγειλε ότι δέχεται επιθέσεις δολοφονικού χαρακτήρα, ενώ ισχυρίστηκε ότι «θύματα της αυριανής απεργίας είναι οι μαθητές και οι γονείς», αποσιωπώντας ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την απεργία, Να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ τελικά δέχτηκε το αίτημα και έτσι οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν κανονικά.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ξεκαθάρισαν πως δε τίθεται θέμα συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνο Σκουρλέτη να μιλά για «υποκρισία» και «γκεμπελικές πολιτικές». «Χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για τους μαθητές, ενώ η ΟΛΜΕ ζήτησε εξαίρεση. Υποκριτικά όμως λέτε θα παίξει ο μηχανισμός Πέτσα, θα τσιμπήσουν κάποιοι στο ψέμα. Γκέμπελς λέγεται αυτό. Με γκεμπελικές πολιτικές κυβερνάτε» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε: «Δεν σεβαστήκατε τις ιδιαίτερες συνθήκες και υποκριτικά έρχεστε τώρα -και σας το είπε πριν ο συνάδελφος από το ΚΚΕ- να ρίξετε κροκοδείλια δάκρυα για τους χιλιάδες μαθητές, αφού τους γεμίσατε με πολλές ευχές για την αυριανή απεργία, ενώ ξέρετε ότι η ΟΛΜΕ πριν την κήρυξη της απεργίας είχε ζητήσει εξαίρεση για οκτώ από τους έντεκα εκπαιδευτικούς που κάνουν χρέη επιτηρητών. Το γνωρίζετε πολύ καλά, δεν θεωρώ ότι δεν σε ενημέρωσαν. Υποκριτικά, όμως, λέτε «θα το πω. Θα παίξει ο μηχανισμός Πέτσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θα τσιμπήσουν κάποιοι στο ψέμα. Πες, πες, κάτι μένει. Γκαίμπελς λέγεται αυτό. Έτσι κυβερνάτε, με γκαιμπελικές πολιτικές. Είστε υποκριτές, όμως. Διότι σε αυτούς τους μαθητές ξέρετε τι λέτε; «Να γράψεις καλά παιδί μου. Αλλά να ξέρεις ότι 25.000 θέσεις θα μείνουν κενές φέτος. Γιατί; Διότι η ταξική πολιτική, η μεροληπτική πολιτική της κυβέρνησής σας, θέλει κάποιους από αυτούς, που είναι του 2 του 3, να του σπρώξει τα ιδιωτικά κολλέγια, όπου εκεί μπορούν, εφόσον πληρώσουν, παρόλο ότι είναι του 2 και του 3 ως βαθμός εισαγωγής, να έχουν ισότιμα δικαιώματα με αυτούς που θα τελειώσουν τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια. Πως την βλέπετε αυτή την εξίσωση, δίκαιη;».

«Αν έχετε στο μυαλό σας να προβοκάρετε την απεργία να ξέρετε ότι δεν είμαστε χθεσινοί» είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...
Διαφήμιση