Πανελλαδικές – Κύμα οργής μαθητών και γονέων κατά Κεραμέως – Ζητούν την παραίτησή της

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 7.000 άτομα έχουν ζητήσει την παραίτηση Κεραμέως – Μαζική παρέμβαση στο προφίλ της στο Facebook.

Με επιστολές, συλλογή υπογραφών για την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως και μαζικά μηνύματα στο προφίλ της στο Facebook απαντούν μαθητές και γονείς μετά τη μεγάλη «σφαγή» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 35.000 μαθητές από τους 92.000.

Μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 7.000 άτομα έχουν υπογράψει στο Avaaz, ζητώντας την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως και την ανάκληση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Η οργή ξεχειλίζει ενώ είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια που γίνονται στην προσωπική σελίδα της Νίκης Κεραμέως στο Facebook:

«Μπορείτε να απαντήσετε για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα κολέγια; Ή αλλιώς πώς γίνεται ένας μαθητής που αποφοιτά με 10 από τη δευτεροβάθμια μπορεί και σπουδάζει σε κάποιο κολέγιο κι όχι σε δημόσιο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια μπορείτε και δίνετε στον απόφοιτο κολεγίου ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με κάποιον που έχει αποφοιτήσει από δημόσιο πανεπιστήμιο κι έχει συγκεντρώσει για την εισαγωγή του 18.000 μόρια; Πώς γίνεται με βάση το 10 να μπορεί να φοιτήσει σε ιδιωτικό κολέγιο και να αποφοιτά ενώ σε δημόσιο όχι; Επίσης πώς βάζετε ΕΒΕ στο σχέδιο όταν το μάθημα σταμάτησε να διδάσκεται στα σχολεία;»

  • «Η χειρότερη υπουργός Παιδείας που πέρασε από αυτή τη χώρα αυτή που έδωσε εξετάσεις και δεν πέρασε αλλά επειδή είχε λεφτά πήγε στη Γαλλία και αυτό λόγω γνωριμιών αυτή καθορίζει την τύχη των παιδιών μας και όλα αυτά για να έχουν πελατεία τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια διότι τα δημόσια πανεπιστήμια έχουν βάση εισαγωγής τα ιδιωτικά όχι διότι εκεί αν έχεις λεφτά αγοράζεις τα πάντα»
  • «Είσαι και θα μείνεις στην ιστορία ως η ταφόπλακα της νεολαίας μας. Ντροπή σου»
  • «Είσαστε μια αποτυχία της ελληνικής παιδείας»
  • Απολύσου αφού δεν σε νοιάζουν τα παιδιά αλλά να γεμίσουν οι τσέπες των ολίγων φίλων σου που έχουν κολλέγια. Εύχομαι τα παιδιά σου να μην σε έχουν υπουργό παιδείας αλλά τι λέω τα στείλεις κατευθείαν σε ιδιωτικό»
  • «Άφησες έξω 22.000 υποψήφιους για να τους στείλεις πελάτες στα ιδιωτικά…Αν κρίνεις ότι δεν μπορούν να φοιτήσουν σε δημόσια σχολή, πώς τους δίνεις ίσα επαγγελματικά δικαιώματα αν αποφοιτήσουν από ιδιωτικό;»
  • «Πώς επιτρέπετε να αποκλειστούν οι άριστοι μαθητές από τις Αρχιτεκτονικές σχολές επειδή στο ένα από τα δυο ειδικά μαθήματα σχεδίου έχουν βαθμό λίγο λιγότερο από τον μέσο όρο, δηλαδή περίπου 14 και 15»
  • «”Κυρία” μου γνωρίζετε ότι μέχρι το 2020 η βάση στα ειδικά μαθήματα ήταν το 10; Με πόση άγνοια αναφέρετε λοιπόν ότι ο μαθητής με 20.988 μόρια δε θα έμπαινε ούτε πέρυσι; Αν σας περισσεύει αξιοπρέπεια παραιτηθείτε! Θα είστε και ο κύριος λόγος να πέσει η κυβέρνηση»
  • «Κλείνετε 25 σχολές, αποκλείετε χιλιάδες μαθητές από την πρόσβαση στη Γ ‘βάθμια. Με την τράπεζα θεμάτων θα δημιουργήσετε τεράστια σχολική διαρροή! Καταστρέφετε την ελληνική κοινωνία, και αναρωτιέμαι: Το κάνετε εν γνώση σας ή δεν καταλαβαίνετε τίποτα;».

Την ίδια ώρα οι ανοιχτές επιστολές προς τη Νίκη Κεραμέως δίνουν και παίρνουν, καθώς οι μαθητές βλέπουν να μένουν εκτός πανεπιστημιών παρά τις υψηλές βαθμολογίες που έχουν συγκεντρώσει. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τονίζοντας ότι η Νίκη Κεραμέως σφαγιάζει 20.000 μαθητές.

Πληροφορίες από left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Είναι επικίνδυνο η Ελλάδα να εμπλακεί στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...

Θεσσαλονίκη – Fly Over: Τώρα (και) οσμή σκανδάλου για ένα αχρείαστο έργο

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος...

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...
Διαφήμιση