Πανδημία: Τί θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πολλά είναι τα ανοιχτά θέματα με τα σχολεία, μόλις μπήκε το 2022. Οι ειδικοί δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση για όσα θα γίνουν στις 10 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορούν και πρέπει να ανοίξουν με 60.000 κρούσματα, ίσως και περισσότερα, που θα έχουμε εκείνη την περίοδο.

Την εκτίμηση ότι αν ανοίξουν τα σχολεία με την έξαρση της πανδημίας σε λίγες ημέρες θα αναγκαστούν να ξανακλείσουν έκανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ζητώντας παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών.

«Ένα περίπου στα επτά παιδιά αυτή τη στιγμή από 0 έως 20 ετών είναι ενεργό κρούσμα. Κάθε οικογένεια έχει ένα τουλάχιστον κρούσμα ενεργό…. Είναι τόσο επιθετική και τόσο εκθετική αυτή (Όμικρον)… Προτιμούμε τους γονείς να είναι στο σπίτι με τα παιδιά τους υγιή; Ή να είναι στο σπίτι και να απέχουν από τη δουλειά τους με τα παιδιά τους άρρωστα;» διερωτήθηκε ο καθηγητής.

Ξεκαθάρισε ότι δε βλέπει σταθεροποίηση ή ύφεση των κρουσμάτων πριν τις 15 με 20 Ιανουαρίου.

«Το δικό μας μοντέλο δείχνει αυτή τη στιγμή ότι θα πάμε στα 50.000 με 55.000 κρούσματα μέσους κινητούς όρους, που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές πολύ παραπάνω. Η εβδομάδα θα κλείσει κατά πάσα πιθανότατα με 30.000 – 35.000 κρούσματα κινητό μέσο όρο» τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Υπογράμμισε δε ότι «από 1 έως 26 του μήνα είχαμε 135.909 ενεργά κρούσματα. Μέσα σε πέντε μέρες είχαμε όσα κρούσματα είχαμε τον υπόλοιπο Δεκέμβριο… καταλαβαίνετε τι μάς περιμένει».

Παράταση μια εβδομάδα (στις διακοπές) θα βοηθήσει εξήγησε. Άλλη μια εβδομάδα θα δώσει μια ανάσα να ανακοπεί η διάδοση.

Τι θα γίνει τελικά με τα σχολεία

Το μόνο σίγουρο μέτρο για τα σχολεία φαίνεται ότι είναι η επιστροφή με rapid test και μάλιστα για όλους. Δηλαδή οι ειδικοί συμφωνούν ότι λόγω της μεγάλης διασποράς θα πρέπει να γίνει η επιστροφή με rapid test από όλους, εμβολιασμένους και μη.

Αυτό στο οποίο δεν έχουν καταλήξει οι ειδικοί είναι ο χρόνος επιστροφής. Δηλαδή αν τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου ή θα υπάρξει παράταση μίας εβδομάδας τουλάχιστον. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

* Πληροφορίες από ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση