Πανδημία: Νέα μέτρα με εκβιασμούς, απειλές για τους ανεμβολίαστους και φόντο τον κοινωνικό αυτοματισμό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, ταξιδιώτες και φοιτητές. Δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ θα κάνουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

Σε σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων πολιτών που μεγάλο μέρος δραστηριοτήτων προχώρησε η κυβέρνηση που βλέπει το πολυδιαφημισμένο εμβολιαστικό της πρόγραμμα να καταρρέει και το νέο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται προ των πυλών.

Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και είναι τα εξής:

-Οι ανεμβολίαστοι πολίτες αποκλείονται από όλους τους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των μπαρ, καθώς και από τα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα.

-Στα μοναδικά μέρη που θα μπορούν να εισέρχονται με την προϋπόθεση να έχουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, είναι τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα μουσεία. Οι χώροι αυτοί θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα είναι αμιγείς ή μεικτοί χώροι προκειμένου να αυξήσουν τη χωρητικότητά τους.

-Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν διαγνωστικά τεστ σε δημόσιες δομές, θα πρέπει να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουν.

Υποχρέωση για rapid test

-Μέχρι τέλη Μαρτίου 2022, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό & δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά rapid test / εβδομάδα προς 10 ευρώ το ένα.

– Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές  έχουν υποχρέωση για 2 εργαστηριακά rapid test  την  εβδομάδα, με δικό τους κόστος 10 ευρώ το ένα.

-Οι ανεμβολίαστοι μαθητές: έχουν υποχρέωση για 2 self test την εβδομάδα, τα οποία θα τους χορηγούνται δωρεάν από το κράτος.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση