Πανδημία- Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης – Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται άγρια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με την Ελλάδα να σημειώνει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και να προσεγγίζει τις δραματικές επιδόσεις της Ρωσίας ή της Ουκρανίας στη διαχείριση της πανδημίας οι ειδικοί περιγράφουν με δραματικούς τόνους τη κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας – Ξεφεύγει η κατάσταση και στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Η εφημερία στο «Ιπποκράτειο» τελειώσε με τέσσερις διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και ξεκινάει στο «Παπανικολάου» χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη. «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στο «Γεννηματάς». Πάτρα: Δύσκολη η κατάσταση στο «Αγ. Ανδρέας». Ασφυκτική πίεση δέχεται η Λάρισα και ο Βόλος. Στα όρια του το υγειονομικό προσωπικό με την κυβέρνηση να ανάβει… κεράκια.

Η βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να βιώνει εφιαλτικές στιγμές χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ COVID. O πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Ιπποκράτειο», Χρήστος Τζελέπης, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί. «Στη διάρκεια της εφημερίας προσήλθαν πάνω από 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα περίπου 17 ύποπτα». Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε, πώς λόγω της κατάστασης το Σάββατο άνοιξε ακόμα μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία γέμισε αμέσως με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται στο ίδρυμα περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.

Εφημερίες τρόμου

Με αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι συμβαίνει την κυβέρνηση που δεν φρόντισε έγκαιρα, αν και είχε το χρόνο, να προετοιμάσει τα νοσοκομεία οι εικόνες που περιγράφει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μοιάζουν με κατάσταση πολιορκίας.

«Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επισήμανε στον ΣΚΑΪ περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση που βιώνει το «Γεννηματάς» και τα χειρότερα έπονται.

Πάτρα, Λάρισα και Βόλος

Με συνολικά 17 εισαγωγές ασθενών με Covid ολοκληρώθηκε η εφημερία στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα με τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου να μετατρέπεται πρόσφατα σε χώρο υποδοχής περιστατικών κορονοϊού.

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Βόλου περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Αχιλλοπούλειου, Ντίνος Μηνδρινός, μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» και επισημαίνοντας πως οι κλινικές έχουν γεμίσει με ασθενείς με κορωνοϊό και εξαιτίας αυτού δεν επαρκεί το οξυγόνο. «Όπως και οι υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας, η Λάρισα είναι βαριά πληττόμενη. Η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη, υπάρχει πρόβλημα στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, είμαστε αναγκασμένοι να αναδιατάξουμε κλίνες από ήπια περιστατικά non covid σε περιστατικά covid. Εκεί που υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα είναι στις ΜΕΘ που είναι όλες γεμάτες και χρειάζεται να γίνονται καθημερινά διακομιδές στην Αθήνα, όπου και εκεί έχουν αρχίσει να μειώνονται τα κρεβάτια», τόνισε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8», ο εντατικολόγος-αναισθησιολόγος, διευθυντής ΜΕΘ Γ.Ν. Λάρισας, Απόστολος Κομνός.

Πληροφορίες από την “Εφημερίδα των Συντακτών” (efsyn.gr) και από το left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...

Συντάξεις: Ανοιχτό από την κυβέρνηση το ζήτημα για αύξηση στα όρια ηλικίας από το 2027

«Ανοιχτό» και «υπό εξέταση» άφησε το ζήτημα για την...

Χάρης Δούκας για τη “Διπλή Ανάπλαση”: “Το έργο αποκτά σφυγμό – Ξεκινούν οι εργασίες”

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν χθές, Παρασκευή...
Διαφήμιση