Πανδημία για ψηφαλάκια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ενάμιση χρόνο τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ένα διαρκές εμπόριο ελπίδας. Με επικοινωνιακά κόλπα και εντελώς συνειδητά κηρύσσει ανά τρεις ή τέσσερις μήνες το τέλος της πανδημίας.

Ξεκινήσαμε ήδη, από το τέλος του πρώτου κύματος, όταν βιάστηκε να πει πως, όπως νίκησε τον κορονοϊό, θα νικήσει και στη μάχη για την οικονομία. Λίγο αργότερα, στις αρχές καλοκαιριού του 2020, έδωσε το σύνθημα από τη Σαντορίνη ότι “αυτό ήταν, ξεμπλέξαμε”. Το φθινόπωρο επέμεινε στο ίδιο λάθος. Επέτρεψε – παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των ειδικών – να πραγματοποιηθεί η Ακολουθία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, σαν να βρισκόμασταν σε μια οποιαδήποτε περίοδο. Το φονικό κύμα που ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη οφειλόταν και σε αυτήν την… παράβλεψη.

Ο χειμώνας που ακολούθησε ήταν βγαλμένος από εφιάλτη. Καθολικό λοκντάουν σε όλη τη χώρα με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 για τα Σαββατοκύριακα. Εκείνη ακριβώς την περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης βρήκε να πει ότι το μίλι που διανύουμε ήταν το τελευταίο. Έτσι προϊδέασε πως, όταν ο καιρός θα ανοίξει, θα έρθει και το τέλος της πανδημίας.

Το καλοκαίρι που ακολούθησε έγιναν τα ίδια λάθη. Χωρίς ελέγχους, με μηνύματα να φεύγουν από το Μαξίμου για τη λήξη της περιπέτειας και με παλινωδίες για τα εμβόλια, το αποτέλεσμα ήταν να πάνε πολύ πίσω οι εμβολιασμοί. Ενθαρρύνονταν οι αντιεμβολιαστές ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος.

Ένα χρόνο μετά, τα λάθη της Θεσσαλονίκης επαναλήφθηκαν στο ίδιο μέρος, την ίδια ημέρα, για τον ίδιο λόγο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το νέο ρεκόρ κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων που, για έναν ακόμα χειμώνα, αυξάνεται δραματικά.

Το κυβερνητικό φιάσκο ολκής με την εξαίρεση από την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ στις εκκλησίες είναι αποκαλυπτικό γιατί φτάσαμε στα καθημερινά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών. Γιατί η πανδημία σε άλλες χώρες – προφανώς ακόμα υπάρχει – είναι σε ένα βαθμό ελεγχόμενη και στην Ελλάδα καλπάζει με σπασμένα φρένα. 

Η κυβέρνηση τη διαχειρίζεται, όχι με όρους πανδημίας, αλλά με όρους μικροκομματικούς. Με βάση τις δημοσκοπήσεις και τι θέλει η εκλογική πελατεία, όπως ομολόγησε και ένας φίλτατος δημοσιογράφος του κ. Μητσοτάκη και όχι με το τι προτείνουν οι επιστήμονες. Για αυτό εξάλλου αρνείται την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν πήρε ποτέ θέση για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ να επιδεικνύουν οι ανεμβολίαστοι τεστ και στις εκκλησίες, όπως σε όλο το εύρος της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Αφού ζορίστηκε, πήγε να κρυφτεί πίσω από την σύσταση της Ιεράς Συνόδου που τόλμησε – έστω και ως προτροπή προς τους πιστούς – αυτό που δεν τολμά ο ίδιος.

Και μετά, προσπάθησε να πείσει πως «με εντολή του» η Εκκλησία τήρησε αυτήν τη στάση, για να τον διαψεύσει μέχρι και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου. 

Ένα ατελείωτο μπάχαλο την ώρα που μετράμε κρούσματα και νεκρούς και ο χειμώνας προδιαγράφεται από όλους τους επιστήμονες δραματικός.

Η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, από την αρχή μέχρι σήμερα, ίσως να μην είναι τόσο αλλοπρόσαλλη όσο ορισμένοι πιστεύουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια παρουσιάζεται πάντα ο ίδιος συντελεστής: τα ψηφαλάκια της πελατείας του. Εκεί που πρέπει να κάνει συγκρούσεις, μετράει ψήφους. Εκεί που πρέπει να πάρει αποφάσεις, παίρνει αναβολές. Εκεί που έπρεπε να σώζει τις ζωές των άλλων, κοιτάζει τη δική του πολιτική επιβίωση.

Πηγή: Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση