Πέραμα / Οικογένεια του 18χρονου – “Είναι δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 7 αστυνομικοί ζητά η οικογένεια του 18χρονου.

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας του 18χρονου του Νίκου Σαμπάνη που έπεσε νεκρός στο Πέραμα από αστυνομικά πυρά.

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιογράφοι καναλιών απαίτησαν από τους γονείς του 18χρονου να καταδικάσουν τα επεισόδια που γίνονται κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις εθνικές οδούς. Όπως μετέδωσε o «105.5 Στο Κόκκινο», ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος της οικογένειας απάντησε σε έντονο ύφος λέγοντας ότι «είμαστε εδώ για να σας πούμε τη θέση μας, όχι για να παίξετε νέα βίντεο για τα επεισόδια». Η συνέντευξη τύπου διακόπηκε με τους γονείς του Νίκου Σαμπάνη να φωνάζουν, απευθυνόμενοι προς τους αστυνομικούς, «είναι δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη».

Στο μεταξύ, ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε διάβημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 7 αστυνομικοί από το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα.

Υπενθυμίζεται ότι oι ανακριτικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του 14χρονου για λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να αποδειχτεί εάν πράγματι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ή ο συνοδηγός όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος των αστυνομικών.

Ο νεαρός προσήλθε την Τετάρτη τον εισαγγελέα Πειραιά και ανέφερε ότι είναι ο οδηγός του οχήματος που συμμετείχε στην αιματηρή καταδίωξη του Σαββάτου. «Μόλις σταματήσαμε, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν» είπε ο 14χρονος Βαγγέλης ο οποίος τόνισε ότι έκανε όπισθεν μετά τους πυροβολισμούς των αστυνομικών. Από την πλευρά του ο συνήγορος των 7 αστυνομικών Αλέξης Κούγιας, ισχυρίστηκε ότι ο νεαρός δεν επέβαινε στο όχημα.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση