Πάτρα: Νέα στοιχεία για τους θανάτους των τριών κοριτσιών – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. 

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. 

Έπειτα από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, πλέον τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών έχουν επικεντρωθεί στους θανάτους των δύο άλλων κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας, με ιατροδικαστικές πηγές να αναφέρουν πως τα κρατημένα δείγματα ιστών μπορούν να δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζονται. 

Αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατρών, ιατροδικαστών, τεχνικών συμβούλων και γενετιστών, αναζητούν τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου των δύο κοριτσιών, ενώ οι Αρχές βρίσκονται εν αναμονή του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών με επικεφαλής τον κ. Νίκο Καρακούκη, που διερευνά τον θάνατο της Μαλένας το 2019. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι αναμφίβολα η κεταμίνη ήταν ξεκάθαρα η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, ενώ προσέθεσε ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν και τα ευρήματα των άλλων δύο θανάτων, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα», επεσήμανε. Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο πρώτο παιδί, τη Μαλένα, μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να μην έδειξαν κάτι, όμως υπάρχει επιβεβαιωμένος μηχανισμός θανάτου.

Τέλος, είπε ότι αναμένεται να έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως τόσο για τα άλλα δύο παιδιά όσο και για την Τζωρτζίνα.

Χάσμα ανάμεσα σε Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη

Χάσμα έχει αρχίσει να δημιουργείται ανάμεσα στην Ρούλα Πισπιρίγκου και στον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, έπειτα από τη σύλληψη της πρώτης για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. 

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στην εφημερίδα «Μπαμ», ο εν διαστάσει σύζυγος της Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, τόνισε πως «Είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά».

«Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Έλεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή» σημείωσε.

Την ίδια ώρα η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει διατεθειμένη να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, ώστε να αποδείξει, όπως υποστηρίζει, ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου «έβαλε στο τραπέζι» το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, για να φανεί ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και της Μαλένας και της Ίριδας. Πρόκειται για μία πρακτική που συναντάται στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ελλάδα. Αν το αίτημά της γίνει αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό, αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Γιατί βρέθηκαν οι ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη στην Τζωρτζίνα

Για τις ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας μίλησαν στο kathimerini.gr ιατροδικαστικές πηγές, εξηγώντας πως πρόκειται για δύο ουσίες που χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις της ανάνηψης. 

Ειδικότερα, ιατροδικαστές με γνώση της υπόθεσης, εξήγησαν πως η κεταμίνη είναι η μοναδική ουσία που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του 9χρονου κοριτσιού και δεν συμπεριλαμβανόταν στα φάρμακα τα οποία του χορηγούσαν οι ιατροί κατά τη νοσηλεία του.

«Όλες οι ουσίες που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό του κοριτσιού προέρχονταν από τα φάρμακα που λάμβανε και από ιατρικές πράξεις. Η μοναδική ουσία που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί είναι η κεταμίνη, η οποία οδήγησε κιόλας στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου» σημείωσαν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί μέσα από τις αναλύσεις η συγκέντρωση των ουσιών αυτών στον οργανισμό του παιδιού. Δηλαδή θα ερευνηθεί σε τι ποσότητες χορηγήθηκαν».

«Μόνο η κεταμίνη δεν δόθηκε από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό»
Ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης, σχολιάζοντας τις ουσίες που εντοπίστηκαν στον οργανισμό των Τζωρτζίνας απο τις επιστημονικές αναλύσεις δήλωσε, μιλώντας στο kathimerini.gr, πως αυτές «θα έχουν χορηγηθεί στο παιδί μετά από ανάλογη ιατρική σύσταση για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας».

«Σύμφωνα με την έρευνα του κυρίου Μπουζιάνη διαπιστώθηκε κεταμίνη που όπως αναφέρεται δεν δόθηκε από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Αφορά ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα και οδηγεί σε ασφαλές συμπέρασμα περί εγκληματικής ενέργειας. Οι λοιπές φαρμακευτικές ουσίες που διαπιστώθηκαν προφανώς θα έχουν συσχετιστεί με τον φάκελο νοσηλείας και θα έχουν χορηγηθεί μετά από ανάλογη ιατρική σύσταση για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας» εξήγησε.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση