Πάρτι μέχρις εσχάτων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Ανδρέας Πετρόπουλος

Διασπάθιση δημόσιου χρήματος κατά συρροή, αναθέσεις επί αναθέσεων, χρηματοδότηση ημετέρων χωρίς να κρατιούνται ούτε τα προσχήματα…

Κατά γενική ομολογία που λένε, η λέξη «πάρτι» είναι πολύ μετριοπαθής για να περιγράψει αυτό που έχει συμβεί στη χώρα τα δύο τελευταία χρόνια. Διασπάθιση δημόσιου χρήματος κατά συρροή, αναθέσεις επί αναθέσεων, χρηματοδότηση ημετέρων χωρίς να κρατιούνται ούτε τα προσχήματα… Τα θυμόμαστε όλα αυτά, γελάμε και κλαίμε με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία και έγινε πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης.

Να πάμε όμως πιο συγκεκριμένα, ο καθένας στον τομέα του που λένε…

Αν υπάρχει ένα υπουργείο όπου το πάρτι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, δεν είναι άλλο από το υπουργείο Εργασίας.

Θυμίζω την υπόθεση Φουρθιώτη. Επί έξι μήνες γινόταν πάρτι δεκάδων και εκατοντάδων εκατομμυρίων και κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα, παρά μόνο ο (πρώην) υπουργός – και ενώ γνώριζε ότι είχε δρομολογηθεί η αποχώρησή του. Ποτέ ουσιαστικά δεν άνοιξε το στόμα του, απλώς κάποια στιγμή, για ξεκάρφωμα, απάντησε τηλεφωνικά σε ερωτήσεις της εφημερίδας Documento αποποιούμενος κάθε ευθύνης.

Και βέβαια δεν ήταν μόνο ο Φουρθιώτης.  Ήταν τουλάχιστον άλλες 160 περιπτώσεις που σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου “πείραξαν” τα στοιχεία δηλώνοντας ξαφνικά μισθούς από 6.500 ευρώ.

Θυμίζω τις φράσεις χωρίς νόημα, όπως το «σκόιλ ελικίκου» και το «μέτζη του νέουκτη».

Ήταν τόσο μεγάλη η μίζα αλλά και κατακλυσμιαίες οι αποκαλύψεις, που υποχρεώθηκε κατόπιν εορτής ο ίδιος ο Μητσοτάκης να παρέμβει και να σταματήσει τα προγράμματα της αρπαχτής.

Τώρα, ετοιμάζουν νέο “σκόιλ ελικίκου” για τις απλήρωτες συντάξεις σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους που περιμένουν τέσσερα και πέντε χρόνια. Πώς; Αναθέτοντας σε ημέτερους, δηλαδή σε “ιδιωτικούς φορείς”, να πιστοποιήσουν τους δικηγόρους και τους λογιστές που θα βγάζουν με το αζημίωστο -και αφορολόγητα- τις συντάξεις.

Δεν έχουν άλλο τρόπο οι άνθρωποι.

* Από την εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΛΑΡΚΟ: Οι εργαζόμενοι νίκησαν – Πέτυχαν την παράταση των συμβάσεων τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα...

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...
Διαφήμιση