Πάνε να βγουν κι από πάνω

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πανηγύρισε η κυβέρνηση για την εξασφάλιση 300 κλινών Covid από τον ιδιωτικό τομέα για το λεκανοπέδιο Αττικής. Και, σε μια έξαρση υποκρισίας, ο Πλεύρης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοχλήθηκε από μια επωφελή συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.  Άρα ο Πλεύρης θωρακίζει το δημόσιο συμφέρον και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεοληπτικός, λέει ο υπουργός.

Με τον προκλητικό αυτόν τρόπο ο Πλεύρης προσπερνά την πραγματική κριτική που του γίνεται: ότι γι’ αυτές τις κλίνες τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν περιστατικά και να δέχονται μόνο τα ελαφρά.  Ότι την ίδια στιγμή, στα δημόσια νοσοκομεία, δεκάδες σοβαρότερα περιστατικά παραμένουν στα Επείγοντα επειδή δεν υπάρχουν κρεβάτια. Και, συνεπώς, από τη συμφωνία αυτήν ούτε το ΕΣΥ ανακουφίζεται ούτε η περίθαλψη βελτιώνεται. Απλώς οι ιδιώτες παίρνουν εύκολο δημόσιο χρήμα.

Αλλά ο Πλεύρης τα ντιλ με τους ιδιώτες πουλάει, γιατί αυτό είναι το γενικότερο σχέδιό του. Ξέρει ότι η λίστα Πέτσα θα τον καλύψει, εκεί που σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα τα ΜΜΕ θα τον πίεζαν ώς εκεί που δεν παίρνει. Και πάει να βγει κι από πάνω.

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση είναι η μοναδική στην Ευρώπη που υπονομεύει συστηματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας. Ούτε προσλήψεις προσωπικού, ούτε υλικά, ούτε ΜΕΘ. Μόνο ενέργειες ή παραλείψεις που διασφαλίζουν την κερδοφορία των ιδιωτών.

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση. Ας το καταλάβουμε.

*Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση