Πάλι… εκτάκτως δίνουν εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για τον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κυβέρνηση της ΝΔ χρυσοπληρώνει και πάλι ιδιώτες, κλινικές και θεραπευτήρια, για την αντιμετώπιση αναγκών υγείας λόγω της πανδημίας. Είναι η αποτύπωση μιας πολιτικής που έχει κάνει εμπόρευμα την υγεία και την μετατρέπει σε… κοφτήρι χρημάτων για τον ιδιωτικό τομέα. Κι αυτό την ίδια ώρα που οι γαλάζιοι επιτελείς δεν δίνουν πρόσθετα κονδύλια για την πρωτοβάθμια υγεία, για μόνιμους υγειονομικούς και δεν διοχετεύει περισσότερους πόρους για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μια χρόνια τακτική αναπαράγεται και διαιωνίζεται η κάλυψη των υπαρκτών αναγκών υγείας μέσω ιδιωτικών δομών κάθε είδους.

Για μια ακόμα φορά, εκταμιεύονται κονδύλια ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της πανδημίας του COVID-19. Είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό, και το 2020. Όπως αποκαλύπτει το Documentonews.gr, σε έγγραφο με την ένδειξη «επείγον» το υπουργείο Υγείας (Αριθμ.πρωτ.Β3α/Γ.Π.οικ.5555-02.02.2022) δίνει έκτακτη επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) 30.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Το ποσό που αφορά στην κάλυψη παροχών υγείας του προϋπολογισμού εξόδων έτους 2022 του Υπουργείου Υγείας κατανέμεται ως εξής:

-Ποσό 18.000.000 ευρώ για την αποζημίωση ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών θεραπευτηρίων,« που δεσμεύθηκαν αναγκαστικά και εν συνόλω στο Δημόσιο για την κάλυψη της έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, από την έξαρση του κορωνοϊού COVID-19 και την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος διασποράς από τον κορωνοϊό COVID-19, ασθενείς που ανήκουν στις κατηγορίες των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 33 του ν. 4368/2016 (Α’ 21), και χρήζουν νοσηλείας, ανεξαρτήτως της φύσης της ασθένειάς τους, δύνανται να μετακινούνται σε ιδιωτικές δομές υγείας με βεβαίωση του Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) και να δικαιούνται νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εφόσον υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία νοσηλείας τους στις δημόσιες δομές υγείας».

– Ποσό 5.000.000 ευρώ για την αμοιβή των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού και διάθεση των self-test.

– Ποσό 5.000.000 για την αποζημίωση ιδιωτών ιατρών για προγραμματισμό εμβολιασμών και διενέργεια εμβολιασμών και τηλεσυμβουλευτικής.

– Ποσό 2.000.000 ευρώ για την ένταξη των απόρων και ανασφάλιστων ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου σε συμβεβλημένες με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας μονάδες αιμοκάθαρσης του ιδιωτικού τομέα για τη διενέργεια τακτικών αιμοκαθάρσεων.

Υλοποιείται έτσι η Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε ληφθεί στις 7 Ιανουαρίου 2022 από τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη για οικονομική ενίσχυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ώστε να καλυφθούν έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

*Ρεπορτάζ της Παναγιώτας Μπίτσικα στο documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση