Ο τεμπελχανάς και οι «άριστοι»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι με τους άνεργους, ανακατεύεις τα κριτήρια για να τους «αποχαρακτηρίσεις» και να μπορέσεις να «μαγειρέψεις» τα νούμερα. Με τον νόμο για τον μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ, η κυβέρνηση επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στα δικαιώματα των ανέργων με αποκλεισμούς, αντί να εμπλουτίσει το υφιστάμενο πλαίσιο στήριξής τους. Πάει όλο και δεξιότερα, όλο και πιο νεοφιλελεύθερα και δημιουργεί ένα σύστημα που ταιριάζει απόλυτα με άλλα μέτρα που έχει λάβει σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Είχε προηγηθεί ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, μέσα από διατάξεις που δυσκολεύουν τις αποφάσεις, η ακύρωση θετικών διατάξεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τις οποίες είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ανατραπεί με βάναυσο τρόπο και εν μέσω πανδημίας θεμελιακά δικαιώματα με τον «νόμο Χατζηδάκη», με αποκορύφωμα τα απλήρωτα δεκάωρα. Αλλά και τα έσοδα του ΟΑΕΔ μείωσε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διατηρήσει τις δράσεις του.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι για κάθε εργασιακή αυθαιρεσία που νομιμοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπάρχουν άλλες δέκα που κανείς δεν αγγίζει. Γι’ αυτό και κάποιες απώλειες γίνονται παθητικά αποδεκτές από μερίδα εργαζομένων. Τι να τον πειράξει τον άλλον το απλήρωτο 10ωρο με τη «βούλα», όταν το υφίσταται επί χρόνια και μάλιστα χωρίς να παίρνει ρεπό ως αντάλλαγμα; Κι όμως, σε κάθε περίπτωση τον κλέβουν τον εργαζόμενο στη βάση της λογικής ότι όλα τα ρίσκα οφείλει να τα παίρνει αυτός και όχι η επιχείρηση. Όπως η ιδιωτική ΔΕΗ εξασφαλίζει τα κέρδη της μεταφέροντας κάθε νέο κόστος στον πελάτη.

Έτσι και με τον νέο νόμο που μετονομάζει τον ΟΑΕΔ, ο άνεργος έχει την ευθύνη, όντας ένας, εν δυνάμει, τεμπελχανάς. Αναμένεται σύντομα να έχουν μειωθεί και οι δαπάνες για την ανεργία και ο αριθμός των ανέργων!

Πηγή: independentnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση