Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ Γιώργος Καββαθάς διαλύει το κυβερνητικό αφήγημα για ακρίβεια και αισχροκέρδεια

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά περιέγραψε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), καταρρίπτοντας το αφήγημα της κυβέρνησης. Ο Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στα καταναλωτικά αγαθά, κατήγγειλε τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, μίλησε για τεχνητή έλλειψη και ανέφερε ότι δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τους ελέγχους των κρατικών φορέων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Flash Tv τόνισε ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουμε δυσμενή αποτελέσματα πλην της προσπάθειας αισχροκέρδειας εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Βλέπουμε μία τεχνητή απόκρυψη εμπορευμάτων ενώ υπάρχει επάρκεια στη χώρα για όλα τα εμπορεύματα αλλά όπως πάντα σε εποχές κρίσης κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν εις βάρος του συνόλου του ελληνικού λαού».

Ο Γιώργος Καββαθάς ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα αποθέματα της χώρας σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έχουν εξαντληθεί μετά από 39 μέρες πολέμου. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει τεχνητή έλλειψη και οδηγεί σε ένα ράλι τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως το ηλιέλαιο. Έχουμε εκτόξευση υπερδιπλασιασμού της τιμής, το ίδιο ισχύει στα σιτηρά. Και το παιχνίδι που γίνεται από τους παρόχους ενέργειας».

«Οι έλεγχοι υποτίθεται ότι γίνονται. Το θέμα είναι αν γίνονται στην πραγματικότητα και αν επιβάλλονται κυρώσεις. Πρέπει να γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι. Δεν μπορεί να επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ επειδή κάποιος πελάτης και ταυτόχρονα να είναι στο απυρόβλητο αυτοί που αισχροκερδούν εις βάρους του συνόλου του λαού και της οικονομίας. Δεν έχω δει ουσιαστικά αποτελέσματα. Ακόμα και το μεγάλο πρόστιμο 650.000 ευρώ που επέβαλε ο κύριος Γεωργιάδης, περιμένω να εισπραχθεί» υπογράμμισε.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...

Η ΑΔΑΕ λέει να στην ενημέρωση Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του 

Εξελίξεις στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με την ΑΔΑΕ να υπερψηφίζει (με...

Εργατική Πρωτομαγιά: Κάλεσμα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία Τετάρτη 1η Μαΐου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά,...
Διαφήμιση