Ο Λουτσέσκου, η μεταγραφολογία και ο Ζαμπά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η Πανδώρα κόντρα στα δημοσιεύματα για τον Λέο Ζαμπά παρουσιάζει την δική της εκδοχή και όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης, η οποία περισσότερο καίει το κλάμπ αφού ο δανεισμός του στην Βραζιλία ολοκληρώνεται και όχι τον Ρουμάνο κόουτς

Διακοπή των πρωτάθλημάτων λόγω εθνικών ομάδων και η ειδησειογραφία κλασικά παρουσιάζει μια…χαλάρωση. Κι αυτό ασφαλώς δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, για να ξέρουμε και πότε πρέπει να… γκρινιάζουμε, έτσι…

Τέτοιες ημέρες , λοιπόν, τέτοια… θέματα αλλά ακριβώς αυτά είναι που αποτελούν το…ψωμί της Πανδώρας. Γράφτηκε μια, χθες, αναπαράχθηκε δις την τρίτη φορά που το είδα, σήμερα, δεν άντεξα και μπήκα στον πειρασμό να το ψάξω. Για το κατά πόσο ο Λουτσέσκου… καίγεται για να επιστρέψει, να φέρει πίσω στην Τούμπα και τον Λέο Ζαμπά!

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά για να τα βάλουμε και στην σωστή βάση ανεξαρτήτως… υπόβαθρου (και ο νοών νοείτω):

– ο Ζαμπά παίζει δανεικός , από τον περασμένο Απρίλιο, στην Βάσκο ντα Γκάμα. Με τον δανεισμό του όμως, να ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου, όταν κανονικά πρέπει να επιστραφεί/σταλεί πίσω στην Τούμπα. Τουλάχιστον αυτό λέει το…τυπικό της διαδικασίας.

Οπότε, εκ… πρώτης όψεως της υπόθεσης Ζαμπά, το ρεπορτάζ θα έπρεπε να εστιάσει στο αν ο Λουτσέσκου τον θέλει πίσω Γενάρη μήνα, δηλαδή μεσούσης της σεζόν.

– το καλοκαίρι, όταν γύρισε ο Λουτσέσκου στην Τούμπα, όντως στις συζητήσεις με τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ, έπεσε στο… τραπέζι και η σκέψη για να διακοπεί ο δανεισμός του στην Βάσκο ντα Γκάμα και να επέστρεφε.

Και μάλιστα αυτό συνέβη με πρωτοβουλία του Ρουμάνου αφού και τον ξέρει πολύ καλά και είχαν συνεργαστεί με απόλυτη επιτυχία στην προηγούμενη θητεία του και τον είχε εξελίξει/βελτιώσει. Μάλιστα απογειώνοντας την χρηματιστήριακή του αξία στα 9.000.000 ευρώ (τώρα πλέον έχει κατρακυλήσει στα 2.000.000)!

– γιατί όμως, δεν γύρισε τότε; Δεν ήταν μόνο το υψηλό πέναλτι που θα έπρεπε να καταβληθεί / αποζημιωθεί ο βραζιλιάνικος σύλλογος αλλά και η “συμφωνία” Λουτσέσκου – στελεχών, πως ενώ αν γύριζε θα είχε ρόλο συμπληρωματικό στην αρχή,

για να καλυφθεί με μια αξιόπιστη λύση το “ασπρόμαυρο” ρόστερ στις θέσεις των εξτρέμ.

Aλλά αυτό που πραγματικά θα ήταν καλύτερο για τον παίκτη ήταν να μην άλλαζε περιβάλλον και να συνέχιζε να βάζει παιχνίδια στα πόδια του ως βασικός. Ειδικά μετά την μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασε και την περίπου 4μηνη αποχή της προηγούμενης σεζόν…

– όντως ο Ζαμπά στην Βραζιλία μέτρησε συνολικά 30 ματς (24 στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, την Serie B’), με φτωχό πάντως απολογισμό, 3 γκολ και 2 ασίστ.

– τον Ζαμπά δεν τον πήραν ασφαλώς τα χρόνια, μόλις στα 23 του είναι, ανήκει στον ΠΑΟΚ (μέχρι το 2023) και για τους υπεύθυνους του “δικεφάλου” παραμένει μια επένδυση που …έχασε τον δρόμο της αλλά πιστεύουν πως μπορεί να επανέλθει. Αν … βοηθήσει και ο Λουτσέσκου.

– σύμφωνα με το δικό μου ρεπορτάζ τα δημοσιεύματα για επιστροφή του Ζαμπά προέρχονται / βγαίνουν περισσότερο απο το κλάμπ, σίγουρα πάντως όχι από τον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος αυτή την στιγμή δεν ρισκάρει να βάλει την… μεταγραφολογία στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και να χαλάσει το σούπερ κλίμα που έχει κτίσει με τους παίκτες του.

Τα αποδυτήρια είναι ξανά … μπετόν και ο δημιουργός τους δεν το διακινδυνεύει στο προσεχές τάιμινγκ ούτε με τον Ζαμπά, ούτε με τον Τζιοβίνκο, ούτε με κανέναν άλλον!

– στο δια ταύτα, θα έλεγα πως ο Λουτσέσκου θα ήθελε μαζί του τον Λέο Ζαμπά από το ερχόμενο καλοκαίρι και το ξεκίνημα της νέας προετοιμασίας.

Και ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του αντιμετωπίζει τον Ζαμπά ως ένα σοβαρό περιουσιακό του στοιχείο (στον Ιβάν Σαββιδη η αγορά του από την Αχμετ Γκρόζνι, το 2018, κόστισε κοντά στα 5.000.000), το οποίο δεν μπορεί να μείνει αναξιοποίητο αφού τον Δεκέμβριο ολοκληρώνεται ο δανεισμός του στην Βάσκο ντα Γκάμα…

Τα συμπεράσματα δικά σας και οι απαντήσεις για το τι θα γίνει τελικά με τον Ζαμπά τους επόμενους μήνες.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...

Μια ιδιωτική πολιτική σε βάρος της Ελλάδας

Τα αποτελέσματα της Ι.Χ. εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής του...

Αλέξης Χαρίτσης: Στοίχημα παραγωγής πραγματικής πολιτικής και όχι θεάματος

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Στο πρόσωπο του Αλέξη Χαρίτση κρίνεται...
Διαφήμιση