Ο κύριος υπεύθυνος θα μείνει στη θέση του

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές -ειδικά στην Εύβοια, στην Αττική και στην Πελοπόννησο- η κυβέρνηση υπέστη σοβαρότατο πλήγμα στην εικόνα, στην ουσία του πολιτικού λόγου που είχε διαμορφώσει ώς σήμερα, στο κύρος και στην αξιοπιστία της.

Τα προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα στο διάστημα που η Ν.Δ. ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά εμφανίζοντας τους εαυτούς τους περίπου ως μάγους που είχαν λύσεις για όλα ενώ την ίδια ώρα απαξίωναν πλήρως τους πολιτικούς τους αντιπάλους χρεώνοντάς τους την ευθύνη για το κάθε τι.

Ηρθε η ζωή και απέδειξε πως ούτε ο κ. Μητσοτάκης είχε τις λύσεις που δεν είχαν οι προκάτοχοί του, ούτε η κυβέρνησή του ήταν πιο αποτελεσματική από τις προηγούμενες παρ’ όλο που τις ξεπέρασε όλες σε δαπάνες για την πυρασφάλεια και την πυρόσβεση. Το δυστύχημα είναι ότι τον λαϊκισμό, την κομπορρημοσύνη και την αλαζονεία του πλήρωσαν ο ελληνικός λαός και η χώρα.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν άλλαξε μυαλά μετά την τραγωδία, όπως δεν άλλαξε μυαλά κι ο επικεφαλής της. Αισθάνονται τεράστια λαϊκή πίεση έπειτα απ’ όσα συνέβησαν αλλά τίποτα δεν κατάλαβαν. Το πρόβλημά τους είναι πώς θα κρατηθούν στην εξουσία και πώς θα αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, θα μετριάσουν τις ευθύνες τους. Κι ακριβώς γι’ αυτό στήνουν ένα κακόγουστο επικοινωνιακό θέατρο.

Σε αυτό το θέατρο η πρώτη μικρή σκηνή παίχτηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκε μια μικρή αναδιάταξη στελεχών -κυρίως στο Μέγαρο Μαξίμου- στο πνεύμα της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μία ημέρα πριν ο πρωθυπουργός. Επιχειρήθηκε να δοθεί η εντύπωση πως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει γρήγορα αντανακλαστικά. Το κυρίως έργο θα το δούμε το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως πριν από τη ΔΕΘ, με έναν ευρύ ανασχηματισμό, όπου οι υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη θα φύγουν μεν αλλά θα πέσουν στα μαλακά.

Στην πραγματικότητα εκείνο που επιδιώκεται είναι να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι μια νέα κυβέρνηση με νέα πρόσωπα έρχεται να αλλάξει την κατάσταση και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Μόνο που ο κύριος υπεύθυνος για ό,τι συνέβη θα μείνει στη θέση του. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

* Το κύριο άρθρο σήμερα στην ”Εφημερίδα των Συντακτών” – efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση