Ο ΕΟΔΥ αλλάζει τον τρόπο καταγραφής κρουσμάτων και θανάτων εν μέσω πανικού

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ερωτήματα προκύπτουν από την απόφαση του ΕΟΔΥ να αλλάξει τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων και των θανάτων. Υποψίες για πολιτικές σκοπιμότητες • Ακυρώθηκε η σημερινή ενημέρωση για την πανδημία

Επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ο πανικός της κυβέρνησης μπροστά στα υψηλά νούμερα θανάτων και μολύνσεων από το νέο κορονοϊό, καθώς, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της υγειονομικής κρίσης, επιλέγει να αλλάξει τον τρόπο καταγραφής των θλιβερών στοιχείων στην έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ώστε να αποτυπώνεται το ποσοστό των νεκρών, των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων στο σύνολο των εμβολιασμένων και στο σύνολο των ανεμβολίαστων, αποτέλεσμα να εγείρονται υποψίες για πολιτικές σκοπιμότητες. 

Όπως ανακοίνωσαν χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, και ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, δεν θα πρέπει να δίνεται βάση μόνο στον αριθμό κρουσμάτων, αλλά και στον δείκτη θετικότητας, προσθέτοντας ότι παρά το γεγονός ότι έχουμε πολύ υψηλό αριθμό τεστ ο δείκτης θετικότητας αρχίζει και κατεβαίνει. Μάλιστα, υποστηρίχτηκε ότι γι’ αυτό το λόγο παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με ελαφρά μείωση.

«Αποτελεσματικό» το μοντέλο στα σχολεία

Ακόμα, επιχείρησαν να πείσουν ότι το μοντέλο των σχολείων αποδεικνύεται αποτελεσματικό, καθώς όπως προκύπτει, η πιο έγκαιρη διάγνωση γίνεται στα σχολεία και στη συνέχεια μέσα στην οικογένεια. Ο αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη των σχολείων είναι σταθερός με πτωτικές τάσεις, σύμφωνα πάντα με τους δύο επιστήμονες.

Επίσης, ο κ. Ζαούτης δήλωσε πως η χώρα μας αναμένεται να θέσει το θέμα του πρωτοκόλλου καταγραφής θανάτων από Covid-19, το οποίο παρουσιάζει διαφορές από χώρα σε χώρα, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), και θα ζητήσει έναν ενιαίο τρόπο καταγραφής, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση μεταξύ των χωρών.

Η ηγεσία του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της αναμνηστικής δόσης για την άμεση ενίσχυση της ανοσοποίησης, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων σε εμβολιασμένους, σε ποσοστό περίπου 70%, αφορά τις ηλικιακές ομάδες 18-59 ετών, και αυτό αποδίδεται στην μετάλλαξη Δέλτα.

Ακυρώθηκε η σημερινή ενημέρωση για την πανδημία

Σημειώνεται ότι η σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω του τηλεοπτικού μηνύματος του πρωθυπουργού, το οποίο αναμένεται χωρίς ειδήσεις. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, να εστιάσει στην δήλωση στα εξής: α) Να επιχειρήσει να δώσει μια συνολική εικόνα τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στο μέτωπο της πανδημίας. β) Να μιλήσει σε σχέση με το πού βρισκόμαστε σήμερα και την τωρινή κατάσταση. γ) Να αναφερθεί στο από εδώ και πέρα.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση