Ο Γιάννης Οικονόμου ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τι νομοθετεί η κυβέρνηση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Άγνοια για το τι νομοθετεί, παραδέχεται η κυβέρνηση, δια στόματος Γιάννη Οικονόμου, αναφορικά με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο εμπεριέχει διάταξη που στερεί τη δυνατότητα χρήσης της των όρων «τσίπουρο» και «τσικουδιά» κατά τη διάθεσή τους στα εστιατόρια και στις κάβες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της ευρωπαϊκής οδηγίας  2020/1151, για την εναρμόνιση των διαρθρώσεων των ειδικών φόρων κατανάλωσης που επιβάλλονται στην αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά, λείπει η χρήση των όρων «τσίπουρο» και «τσικουδιά» και αναγράφεται το γενικώς και αορίστως «παραδοσιακό απόσταγμα διημέρων». Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο, δεν αποτελεί υποχρέωση με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία.

Η παράλειψη των παραπάνω όρων θα έχει ως αποτέλεσμα 380.000 μικροί παραγωγοί τσίπουρου και τσικουδιάς να γίνουν βορά στις μεγάλες εταιρείες.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το θέμα καθώς «είναι κάπως εξειδικευμένο». «Θα μου επιτρέψετε να ενημερωθώ από το υπουργείο Οικονομικών και να επανέλθω τη Δευτέρα», σημείωσε ο ίδιος.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Δημοσιογράφος: Χθες, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπήρχε μία διάταξη που στερεί από 380.000 μικρούς παραγωγούς τσίπουρου και τσικουδιάς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την ονομασία κατά τη διάθεσή τους στα εστιατόρια και στις κάβες. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι υποχρέωση με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία. Γιατί το έκανε αυτό η κυβέρνηση; Για  να ευνοήσει, όπως οι ίδιοι λένε, τους μεγάλους παραγωγούς;

Γιάννης Οικονόμου: Δεν γνωρίζω το θέμα. Θα μου επιτρέψετε να ενημερωθώ από το υπουργείο Οικονομικών και να επανέλθω τη Δευτέρα. Είναι κάπως εξειδικευμένο.

Δημοσιογράφος: Επειδή χθες οι ίδιοι οι βουλευτές ανέφεραν ότι αφορά 380.000 παραγωγούς και σε μεγάλες περιοχές, γι’ αυτό και το ρώτησα.

Γιάννης Οικονόμου: Θα ενημερωθώ και θα επανέλθω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη αναδείξει το θέμα καταθέτοντας σχετική τροπολογία στη Βουλή την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ απέρριψε καθώς οι χιλιάδες φωνές των μικρών παραγωγών δεν τη συγκίνησαν.

«Η σημερινή κυβέρνηση διαγράφει μια παράδοση ετών, με στόχο να μετατραπεί ένα τόσο εμβληματικό προϊόν, σε βιομηχανικό προϊόν, παραδίδοντας τους μικρούς παραγωγούς βορά στις μεγάλες εταιρείες», ανέφερε μεταξύ άλλων η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάνια Ελευθεριάδου.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση