Ο απελπισμένος Μητσοτάκης τώρα αποκηρύσσει την αλλαγή εκλογικού νόμου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η απόφαση του πρωθυπουργού να πει από το βήμα της Βουλής ότι οι  δεύτερες εκλογές μετά -δηλαδή από αυτές που θα γίνουν με απλή αναλογική-  θα γίνουν  με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο  έφερε ένταση και προβληματισμό σε ένα σύστημα που κινείται μέσα και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και το οποίο θέλει πάση θυσία την αλλαγή του νόμου γιατί αλλιώς η ΝΔ δεν έχει καμία πιθανότητα να ξαναγίνει κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σύστημα αυτό πίεζε μέχρι και την τελευταία στιγμή τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για την αλλαγή του νόμου. Η φράση ωστόσο του Αλέξη Τσίπρα «τόσο απελπισμένος είστε κ. Μητσοτάκη που θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο « χτύπησε το ευαίσθητο σημείο του πρωθυπουργού και τον ανάγκασε να δηλώσει με απόλυτο τρόπο ότι ο νόμος δεν θα αλλάξει.

Το ευαίσθητο σημείο έχει να κάνει προφανώς με το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να εμφανίζεται  ότι  είναι ηττοπαθείς  και καταφεύγει σε αντιθεσμικές λύσεις για να κερδίσει τις εκλογές .

Το θέμα είναι ωστόσο ότι όσοι τον συμβούλευαν να αλλάξει τον εκλογικό νόμο με δύο άρθρα δεν θέλουν  να αποδεχθούν ότι το θέμα έκλεισε. Έτσι εμφανίζουν στοιχεία δημοσκοπήσεων όπου οι πολίτες –σαν να μην είχαν άλλα προβλήματα – εμφανίζονται να θέλουν την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Μάλιστα κάποιοι ερμηνεύουν τα  ποσοστά που έδωσε  η εταιρεία  δημοσκοπήσεων Metron Analisis  στον τηλεοπτικό σταθμό Mega  ως  μια έμμεση  πίεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι  τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζεται δηλαδή  μείον 10 και μείον 12 μονάδες διάφορα με τον ΣΥΡΙΖΑ -αλλά πολύ μικρότερη.

Φυσικά όλοι παραδέχονται ότι μετά την δήλωση του πρωθυπουργού πολύ δύσκολα μπορεί να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση  εκτός και αν πραγματικά η απελπισία ή οι πιέσεις των ισχυρών συμφερόντων  θολώσουν  την κρίση  του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Πηγή: eretikos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση