Ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται τη Δευτέρα με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Συνάντηση θα έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο την προσεχή Δευτέρα 6/12, στις 08:45 στην Πρεσβεία Βατικανού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί σήμερα, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 12:45 στην εκδήλωση που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επισκεφθεί τη Λέσβο προ ετών ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο Βατικανό.

Σημειώνεται πως ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προσφυγικό και είχε σταθεί σε μια φράση του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε πει πως «αξίζει το Βραβείο Νόμπελ», την οποία και επεσήμανε σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε στη Ρώμη από το Ραμπάτ του Μαρόκου.

Ο πάπας ξεχώρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, λέγοντας γι’ αυτόν: «Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας για το προσφυγικό και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες”. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ» είχε πει ο πάπας Φραγκίσκος.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...

Στη Βουλγαρία τα πυρηνικά, αλλά στην Ελλάδα η απειλή

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας εμφανίστηκε...

Βουλή: Αμετανόητος και θρασύτατος ο Καραμανλής, δήλωσε άμοιρος του αίματος των Τεμπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Με περισσή αλαζονεία και χωρίς ίχνος ντροπής παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά στη...
Διαφήμιση