Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε αντιπροσωπεία της Βουλής των Εφήβων (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, συνάντηση με αντιπροσωπεία Εφήβων Βουλευτών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Εφήβων, για τις προτάσεις που κατέθεσαν για τα ζητήματα Παιδείας και Περιβάλλοντος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10:30 στο γραφείο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Αλ. Τσίπρας: Να επενδύσουμε στην Παιδεία, όχι να αποκλείουμε τους νέους από τα ΑΕΙ

Σε ανάρτηση του στο facebook ο Πόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε:

Συναντήθηκα σήμερα με αντιπροσωπεία Βουλευτών της επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Εφήβων για να συζητήσουμε σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσαν για τα κρίσιμα ζητήματα της Παιδείας και του Περιβάλλοντος.

Η Παιδεία είναι ένας πολύ κρίσιμος και ευαίσθητος χώρος και οφείλουμε ως κοινωνία να επενδύσουμε. Είναι το μέλλον μας.

Είναι πολύ στενάχωρο όταν οι νέοι επιθυμούν να αποκτήσουν γνώση αλλά δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα. Μαθητές που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι επιτυχόντες, και πολλοί από αυτούς με πολύ καλούς βαθμούς, αποκλείστηκαν λόγω της μεγάλης αστοχίας με την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Η συμμετοχή των νέων στις πολιτικές διαδικασίες με προτάσεις που αφορούν στο μέλλον του τόπου μας δεν είναι απλά επιθυμητή αλλά επιβεβλημένη.

Ο θεσμός της Βουλής των Εφήβων έχει εξαιρετική σημασία και είναι απαραίτητο να ενισχυθεί. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να έχουν λόγο στις αποφάσεις που θα καθορίσουν τη ζωή τους.

Η Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας

Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα κορυφώνεται με τη διεξαγωγή των πενθήμερων εργασιών της Συνόδου στην Αθήνα (Ιούλιος). Μέσα από συζητήσεις με βουλευτές και ειδικούς επιστήμονες και ποικίλα βιωματικά εργαστήρια, οι 300 μαθητές-εκπρόσωποι καταθέτουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις, ενώ παράλληλα παρακολουθούν ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτισμού.

Στην ΚΕ΄ Σύνοδο (2020-2021) της μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Ε.ΠΑΣ από όλη την Ελλάδα και ελληνικών σχολείων της Γερμανίας και της Νότιας Αφρικής έκαναν τα δικά τους βήματα δημοκρατίας. Οι Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης των σχολείων που συμμετέχουν στην εφετινή Βουλή των Εφήβων προβληματίστηκαν, μελέτησαν και ερεύνησαν θέματα σχετικά με το περιβάλλον τους, τον τόπο τους, τον κόσμο τους.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση