Ουρές ταλαιπωρίας και αγωνίας για rapid test

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με αρκετή υπομονή χρειάστηκε να οπλιστούν και χθές Κυριακή, δεύτερη ημέρα του νέου έτους, χιλιάδες πολίτες που ήθελαν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορονοϊό είτε για διαπιστώσουν εάν έχουν μολυνθεί επειδή έχουν συμπτώματα ή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα είτε απλά για να ελεγχθούν προληπτικά καθώς από αύριο ο περισσότερος κόσμος επιστρέφει στις δουλειές του.

Πολλοί φυσικά έπρεπε να βάλουν και το χέρι στην τσέπη, αφού, προκειμένου να αποφύγουν τις μεγάλες ουρές που σχηματίζονταν για δωρεάν τεστ απ’ τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προτίμησαν να απευθυνθούν σε φαρμακεία ή ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Όμως και εκεί, ειδικά σε πολλά φαρμακεία, η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη.

Κάποιοι μάλιστα χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και τρεις ώρες για ένα rapid test, ενώ αυτή ήταν η εικόνα μέχρι νωρίς το βράδυ σε κάποιες περιοχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρώην ΙΚΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στους Αμπελόκηπους.

Από τις οκτώ το πρωί μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη, το Αιγάλεω, το κτίριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για δωρεάν rapid test, αλλά και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας όπως στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Θεσσαλονίκη:

Ηράκλειο:

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, με την παραλλαγή Όμικρον να επελαύνει και να επικρατεί σε ποσοστό περίπου 70% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Υγείας και πολλών επιστημόνων.

Και ενώ απ’ τη Δευτέρα των Χριστουγέννων η αύξηση ήταν κατακόρυφη, η κυβέρνηση άλλαξε τις οδηγίες και πλέον συνιστά στους πολίτες να αρκούνται σε rapid test, εκτός κι αν είναι ανεμβολίαστοι και χρειάζονται το πιστοποιητικό νόσησης, αφού αρνείται να προχωρήσει σε συνταγογράφηση των τεστ.

Εκτινάχθηκε ο δείκτης θετικότητας

Το τελευταίο διάστημα ο δείκτης θετικότητας κινείται σταθερά πολύ πάνω από το όριο του συναγερμού, που είναι το 3%, αν και μέχρι τώρα οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν πως η μόλυνση από την παραλλαγή Όμικρον προκαλεί πιο ήπια νόσηση. 

Σήμερα, Κυριακή 2/1, εκτινάχθηκε στο 22,41%, αφού σε σύνολο 78.679 εντοπίστηκαν 17.633 νέα κρούσματα. Περίπου δηλαδή ένας στους πέντε ήταν θετικός.

Ενδεικτικό είναι ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που καταγράφηκε το ρεκόρ των 40.560 κρουσμάτων, είχαν γίνει 544.466 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας στο 7,45%.

Την Πέμπτη 30/12 οπότε εντοπίστηκαν 35.580 μολύνσεις (προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ), σε σύνολο 424.682 τεστ ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 8,37%. Όλη την εβδομάδα ο δείκτης ήταν πάνω από 7%, ενώ την περασμένη Δευτέρα 27/12 ανήλθε σε 9,76%.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Είναι επικίνδυνο η Ελλάδα να εμπλακεί στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...

Θεσσαλονίκη – Fly Over: Τώρα (και) οσμή σκανδάλου για ένα αχρείαστο έργο

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος...

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...
Διαφήμιση