Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας: ”Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η ΟΙΥΕ ανάρτησε στο Λυκαβηττό ένα τεράστιο πανό στον Λυκαβηττό με το μήνυμα του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα, που προωθεί η κυβέρνηση για τη κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Αλλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν μία μη αποδεκτή ενέργεια, οπότε έστειλε τα ”όργανα της τάξης” να προσαγάγουν συνδικαλιστές και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θέλουν να υλοποιήσουν τις εντολές των μεγάλων εργοδοτών του λιανεμπορίου.

Η ΟΙΥΕ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει:

”Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας -ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή συμβάσεων ή στο πρόγραμμα συνεργασία στον κλάδο του εμπορίου- με επαναλαμβανόμενες ΚΥΑ, θα επιτρέπει την σταθερή λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Ο στόχος είναι να ανοίγουν όλες τις Κυριακές, και να καταργηθεί η αργία της Κυριακής. Να καταργηθεί η ξεκούραση των εργαζομένων, ο ελεύθερός τους χρόνος, και ο χρόνος για τις οικογένειές τους. Εν μέσω της πανδημίας αντί να μεριμνεί και να φροντίζει για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, να πάρει μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων που πληρώνουν ξανά το μάρμαρο, βρήκε ευκαιρία την στιγμή που η κοινωνία υποφέρει, να περάσει ότι αντεργατικό και μεσαιωνικό έχει αναλάβει να ψηφίσει. Η κυβέρνηση προχώρησε σε προσαγωγές συνδικαλιστών, μελών της Διοίκησης της ΟΙΥΕ και του προέδρου της, για την ανάρτηση ενός πανό σήμερα στο Λυκαβηττό, που ενημέρωνε τους πολίτες για τα σχέδια της κυβέρνησης. Ένα πανό ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η ανάρτηση ενός πανό όμως, δεν είναι δικαίωμα για όλους σε αυτή τη χώρα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τη πρακτική της κυβέρνησης, η οποία προωθεί πάσει θυσία τη ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, τη κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της Ε.Ε. για Κόσοβο – Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ στην απόφαση ένταξης...

Υποψηφιότητα – έκπληξη από τη Νέα Αριστερά: Η συγγραφέας Μάρω Δούκα στο ευρωψηφοδέλτιο

Η πολυβραβευμένη πεζογράφος Μάρω Δούκα θα είναι υποψήφια ευρωβουλεύτρια...

ΕΣΥ: Σε τραγική κατάσταση τμήματα νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας

*Της Ευγενίας Χατζηγεωργίου - Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει...

Τσίπρας: «Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι σωστή πλευρά της ιστορίας»

Απολύτως ξεκάθαρος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον...
Διαφήμιση