Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σκληρή κριτική από τον Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις ευθύνες της κυβέρνησης στις φωτιές και για το αναγκαίο σχέδιο ανασυγκρότησης.

Οξύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά την έναρξη της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος ου ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας θυμίζοντας στον πρωθυπουργό ότι σήμερα ήρθε στη Βουλή ως απολογούμενος και όχι ως κατήγορος.

«Να αφήσετε το αλαζονικό ύφος, δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος κ. Μητσοτάκη, ως απολογούμενος έρχεστε για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή της χώρας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ζήτησε ψεύτικη συγνώμη και διερωτήθηκε «γιατί ζητήσατε συγγνώμη, ποιο ήταν το λάθος σας; Αφού είπατε ότι δεν κάνατε κανένα λάθος» σημείωσε σε έντονο ύφος.

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε «δώσατε εξετάσεις και αποτύχατε παταγωδώς. Στην οικονομία, στην ασφαλή καθημερινότητα των πολιτών, στην προστασία της χώρας».

«Τι μπορεί να περιμένει κανείς από εσάς πλέον; Τίποτα, απαντούν τα έργα σας. Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε ποτέ τόσο μεγάλη ζημιά Αποτύχατε στην πανδημία και προαναγγείλατε την ιδιωτκοποίηση του ΕΣΥ. Αποτύχατε στις φωτιές και προαναγγείλατε την ιδιωτικοποίηση των δασών. Αποτύχατε στην προστασία και την ασφάλεια του πολίτη και προαναγγέλλετε μέτρα αυταρχισμού και διχασμού».

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε σε αυστηρό ύφος ότι «σύντομα θα υπάρξει ένα διαφορετικό μήνυμα εκκένωσης του 112. Όχι από εσάς προς τους πολίτες, αλλά από τους πολίτες για εσάς».

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...

Η ΑΔΑΕ λέει να στην ενημέρωση Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του 

Εξελίξεις στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με την ΑΔΑΕ να υπερψηφίζει (με...
Διαφήμιση